Prijswinnaars Run-Bike-Run en Zwemloop

4

HOLTEN – De groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit Holten en Rijssen gaven de aftrap voor de Triathlon Holten. Zij gingen op vrijdag 6 juli om 20.00 uur van start met de Zilveren Kruis Run-Bike-Run. De race werd gewonnen door Raquel van de Graaf en Wouter Nijhof (groep 6), Jiska Vasters en Boyd Mulder (groep 7), Elisa Harbers en Yorick Schimmel (groep 8).

De kinderen sprintten verdeeld over twee startseries weg om vervolgens 1 kilometer hard te lopen, kilometer te fietsen en vervolgens nog 600 meter hard te lopen. Elisa Harbers van De Regenboog won in de categorie meisjes groep 8, ondanks dat ze niet veel getraind had. Doordat ze voetbalt, had ze al een aardige basisconditie. “Het lopen ging goed, al had ik wel wat last van mijn benen. Met het fietsen heb ik de voorsprong kunnen pakken.” Bij de jongens groep 8 won Yorick Schimmel van De Regenboog. Eveneens een voetballer. “Op de fiets kreeg ik wat steek in mijn zij, maar toch ben ik toen wel aan kop gekomen. Dat ik zou winnen, had ik nooit verwacht.”

In totaal deden ruim zestig kinderen mee aan de Run-Bike-Run. Ex-schaatsster Moniek Kleinsman reikte de prijzen uit.

Het team van De Wilgenweard is winnaar geworden van de deWeekkrant.nl zwemloop. Bij de individuele deelnemers ging de titel naar Bert Veurink en Marije Dankelman. Zij kwamen als eerste over de finish na 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen.

Er deden dit jaar 25 bedrijventeams mee aan de zwemloop. Elk team bestond uit vier personen. Het team van De Wilgenweard deed voor de eerste keer mee aan de zwemloop. Ruud Blikman en Bas Jongejan: “We waren niet zo goed voorbereid, maar we hebben wel een reputatie: we willen altijd winnen. En we hebben alle vier een atletiekachtergrond, dat scheelt.”

Aan de zwemloop deden 61 individuele deelnemers mee. Bart Veurink uit Hardenberg won bij de heren. Vorig jaar werd hij nog tweede. “Ik ben voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeloot voor de triathlon. Dus toen werd mijn doel mijn prestatie van vorig jaar te overtreffen en eerste te worden bij de zwemloop. Ik train zo’n tien uur per week. Met het zwemmen nam ik al de voorsprong, dat is ook mijn sterkste onderdeel. Die voorsprong heb ik vervolgens vast kunnen houden.” Marije Dankelman uit Arriën werd net als vorig jaar winnares bij de vrouwen. Zij doet aan zowel zwemmen als atletiek.

4 Reacties
 1. Cor Rectie zegt

  Op een aantal plekken staat dat de winnaar van groep 6 Wouter Nijhof is. Dit is niet juist, het moet zijn Nathan Hofman!!!

 2. Cor Rectie zegt

  Op een aantal plekken staat dat de winnaar van groep 6 Wouter Nijhof is. Dit is niet juist, het moet zijn Nathan Hofman!!!

 3. monique.ophof boer zegt

  Ymke Ophof is eerste geworden van groep 7. Jiska is derde geworden.

 4. monique.ophof boer zegt

  Ymke Ophof is eerste geworden van groep 7. Jiska is derde geworden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.