Koninklijke onderscheiding voor Henk Beldman

4

HOLTEN – Henk Beldman heeft vanmiddag om 12:15 uur een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van Burgemeester Hofland van de gemeente Rijssen-Holten. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn werkzaamheden als vrijwilliger voor diverse verenigingen, waaronder de Stichting Triathlon Holten. Vanaf de eerste Triathlon Holten, 27 jaar geleden, is hij betrokken als vrijwilliger. Sinds 2004 maakt hij onderdeel uit van het bestuur. Dit jaar treedt hij officieel terug als bestuurslid.

Henk was zichtbaar verrast door het publiek dat ineens speciaal voor hem naar de VIP-tent op het finishterrein kwam en de onderscheiding die hij vervolgens ontving. “Een welverdiende onderscheiding voor een trouwe vrijwilliger”, aldus Martin Pieters, voorzitter van de Triathlon Holten.

Verantwoordelijk voor fietsparcours
Het fietsparcours van de Triathlon Holten is al 28 jaar de verantwoordelijkheid van Henk. Hij regelde het materiaal, van 8 kilometer dranghekken tot honderden pionnen, de verkeershesjes en de oversteekplaatsen. Ook benaderde hij de vrijwilligers voor dit onderdeel, zo’n 140 personen, maakte hij draaiboeken en bracht hij informatiebrieven rond bij aanwonenden van het fietsparcours.

Bestuurslid en penningmeester
Van 2004 tot 2011 vervulde Henk de functie van penningmeester in het bestuur. Daarnaast beheerde hij de wisselzones, was hij eindverantwoordelijk voor de opbouw van het evenement, het inlichten van de gemeente, bewoners, bedrijven en tal van andere organisatie. Hij zag de Triathlon Holten uitgroeien van een deelnemersaantal van nagenoeg 120 atleten tot 1.200 atleten uit de gehele wereld. Het evenement wordt bezocht door zo’n 15.000 toeschouwers.

Rots in de branding
Wat Henk kenmerkt, is zijn gedegen werkwijze. Een rots in de branding waarvoor geen klus te veel is. Punctueel en accuraat , geen detail ontsnapte aan zijn scherpe blik. Behalve voor de Stichting Triathlon Holten verzorgde hij onder meer ook vrijwilligerswerk voor de Wiel ervereniging Holten. Als bestuurslid en later als coördinator/stimulator van het uitbouwen van toertochten.

4 Reacties
 1. Jootje1965 zegt

  Hij heeft dit meer dan verdiend, geweldig. Gefeliciteerd !!!

 2. Jootje1965 zegt

  Hij heeft dit meer dan verdiend, geweldig. Gefeliciteerd !!!

 3. Wim en Dinie Nikkels zegt

  Hallo Henk,

  Gefeliciteerd met je onderscheiding.

  Deze heb je dik verdiend.

  Groetjes.

 4. Wim en Dinie Nikkels zegt

  Hallo Henk,

  Gefeliciteerd met je onderscheiding.

  Deze heb je dik verdiend.

  Groetjes.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.