Prachtige vergezichten veldtoertocht Holten

1

HOLTEN – Onder werkelijk schitterende omstandigheden werd zondag 15 september de veldtoertocht van de Wielervereniging Holten verreden.

Deze dag was, weertechnisch gezien, de beste van de week en dat was ook goed te merken aan de belangstelling want er kwamen ruim 1100 fietsers aan het vertrek.

Zij genoten van de schitterende routes die onder andere dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer waren uitgestippeld langs soms nog bloeiende heidevelden in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Er moest soms flink worden geklommen maar dat werd dan vaak beloond met prachtige vergezichten. De tocht ging over bospaden die normaliter zijn afgesloten voor terreinfietsers.

Bij een zandafgraving kon men zelf de keuze maken tussen een eenvoudig en moeilijk parcours. Vanwege al het klimwerk waardeerde men de verzorgingspost halverwege de rit bijzonder. Twee fietsers moesten na een valpartij aan hun letsel worden behandeld. Men had de keuze tussen een fietsafstand van 35 en 50 kilometer. De volgende veldtoertocht, de Beemd- en Bergtoer, is op zondag 5 januari.

1 reactie
  1. JES zegt

    Veel foto’s van deze mooie veldtoertocht van de Wielervereniging Holten vindt u in het volgende fotoalbum: http://jalbum.net/a/1410777

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.