Plan voor test elektrische wagentjes op Holterberg

0

HOLTEN – De ondernemers op de Holterberg willen graag de komende zomerperiode vijf vormen van duurzaam vervoer testen. Te denken valt aan elektrische fietsen, wagentjes op zonne-energie of segways.
Dit is een elektrische tweewieler, geschikt voor één persoon.

De ondernemers willen zo onderzoeken of onder bezoekers van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, behoefte is aan aanvullende vormen van vervoer. Belangrijk is voor de ondernemers dat het nieuwe vervoer milieuvriendelijk is.

Volgens Cor Schagen van stichting Ondernemersplatform Sallandse Heuvelrug is het nog niet zeker dat tests al de komende zomer worden gehouden. Het Overlegorgaan van het Nationaal Park moet nog akkoord gaan met dit voorstel.

Schagen: "Dit is gewoon een leuk idee dat is ontstaan. Er is een potje met geld om nieuwe dingen mee te doen en wij hebben dit voorstel ingediend. We willen verschillende vormen van vervoer testen om te zien of het aanslaat en of het haalbaar is. Het kan bij wijze van spreken ook een mooie rit met een huifkar zijn tussen Holten en de Holterberg. Aan dat soort dingen moet je denken, vooral niet te moeilijk."

De ondernemers zouden graag eind juli tot en met september verschillende vervoermiddelen willen testen. Het is dan de bedoeling dat toeristen die bijvoorbeeld een elektrische wagen proberen, ook een vragenlijst invullen.

Volgens de ondernemers is het vervoer aan de Nijverdalse kant van de berg goed geregeld. Daar rijdt een elektrokar, worden huifkartochten gehouden en rijdt het treintje ‘Bello’.

Verder zijn op verschillende locaties fietsen te huren en komen bij het station in Nijverdal binnenkort OV-fietsen. Holten komt er in vergelijking met Nijverdal ietwat bekaaid vanaf: er zijn alleen bij verschillende bedrijven fietsen te huur.

Als het project aanslaat, willen de ondernemers ook proberen dat meer bezoekers op een milieuvriendelijke manier naar de berg komen.

Nu komt tweederde van de toeristen met de auto.
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.