Pas op voor deurverkopers

1

HOLTEN – Wijnverkopers, beveiligingsaanbiedingen en foto’s van kinderen. Dat is zomaar een greep uit de diensten die de laatste weken in onze gemeente worden aangeboden.

Soms met het noemen van de naam van de gemeente. Bij twijfel niet doen, en altijd melden bij de politie.

Steeds vaker komen er signalen dat inwoners benaderd worden door bedrijven, ondernemers of personen die iets willen verkopen. De verkopers komen vaak huis-aan-huis, willen in huis komen met als doel te verdienen.

Zo zijn er beveiligingsbedrijven die langs deuren gaan en aanbieden dat ze het huis inbraakveilig kunnen maken. In april 2013 belden wijnverkopers op die de naam van de gemeente noemden, en nu gaat een fotograaf langs de deur die weet hoe oud het daar wonende kind is en die foto’s wil maken in huis.

Uiteraard zijn inwoners vrij om met iedereen zaken te doen. Maar het goed af te wegen of het bedrijf dat zijn diensten aanbiedt wel betrouwbaar is. Bestaan daarover twijfels, dan doet men er goed aan zoveel mogelijk te weten te komen van dat bedrijf door voorbeeld autonummers, namen en telefoonnummers te noteren. Geef deze informatie door aan de politie (0900 8844). 

1 reactie
 1. Hans Groot Enzerink zegt

  Helaas heeft deze berichtgeving me iets negatiefs opgeleverd
  Ik ben nl voor de netwerkbeheerder Enexis in diverse straten de aardweerstandsmeting in de meterkast van de diverse bewoners aan het uitvoeren.Overal waar ik aanbel krijg ik te horen dat ik er zo vertrouwd uitzie (het dialect dat ik spreek doet ook wel wat)
  Nu werd ik door mijn opdrachtgever gebeld dat ze klachten via via hadden gekregen dat een wat louche figuur rondloopt die bij de meterkast moet zijn.
  Ik moest per direkt mijn werkzaamheden staken enpas zodra deze hype wat is afgezwakt weer in Holten aan het werk kan.
  Natuurlijk moet men oppassen voor die lui die met verkeerde bedoelingen aanbellen,maar waarom komt de politie in Holten mij niet controleren indien men meldingen hebben gekregen.
  Had graag met de politie op de foto gestaan ,dan had ik nog wat gehad ipv allerlei verdachtmakingen
  Groet Hans

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.