Paasvuur Espelo steunt Okkenbroek in Beweging

0

HOLTEN/ESPELO – Het paasvuur in Espelo dat het grootste paasvuur ter wereld moet gaan worden heeft
inmiddels een hoogte bereikt van 24 meter en met nog anderhalve week te gaan tot aan Pasen worden er naast het bouwen van het paasvuur ook al volop voorbereidingen getroffen m.b.t. het evenement.

Vanwege het hoge bezoekersaantal dat verwacht wordt wanneer het wereldrecord van 27,87 meter hoogte en 4830 m3 inhoud verbroken zal worden, zijn de Sploders actief op zoek gegaan naar groepen en verenigingen die een steentje bij wouden dragen aan het in goede banen helpen van het evenement.

Vanuit verschillende hoeken kwam er reactie om te helpen maar het aanbod van Stichting Okkenbroek in Beweging! had meteen de voorkeur omdat de Sploders de achterliggende gedachte van deze stichting erg speciaal vonden. De jeugdige Mees Mulder uit Okkenbroek had in april 2011 een nefroblastoom in zijn nier. Zijn ziekte en die van leeftijdsgenoot Joost Lugtenberg uit Nieuw Heeten (hij kreeg een hersenbloeding) waren de aanleiding om Okkenbroek in Beweging! op te richten en geld voor de twee goede doelen in te zamelen.

Vanaf de kerstmarkt in december heeft Okkenbroek bol gestaan van de acties voor de twee goede doelen, de neurologieafdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen en Team OIGO 2012 dat deelneemt aan Alpe d’HuZes, die Okkenbroek in Beweging! steunt. Eerste Paasdag zal een aantal personen namens Okkenbroek in Beweging! als parkeerwacht optreden bij het wereldrecord Paasvuur in Espelo. Als wederdienst doneert Paasvuur Espelo een nog nader te bepalen bedrag aan de goede doelen die Okkenbroek in Beweging! steunt.

Het paasvuur in Espelo zal 1e paasdag 8 april om 20.30 ontstoken worden. De vrijwilligers van de Stichting Okkenbroek in Beweging zullen bij de parkeerplaatsen aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. De parkeerkosten bedragen €3.- per auto en in ruil daarvoor krijgt u een gratis consumptiebon. De opbrengst van deze actie zal direct gedoneerd worden aan de goede doelen die Okkenbroek in beweging steunt.

Kijk voor meer informatie op:
http://Www.paasvuurespelo.nl
http://Www.okkenbroekinbeweging.nl
Groeten

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.