Overtuigend Mintonette B2 wint wederom

HOLTEN – Afgelopen vrijdagavond werd er bij volleybal vereniging Mintonette een thuisronde gespeeld in sporthal ’t Mossink. De meiden van B2 moesten deze avond tegen Markel-Up B1 uit Markelo en waren, na de winst van vorige keer in Markelo, gebrand op een thuisoverwinning.

Bij de start van de 1e set was het toch de tegenstander die de punten pakte. Mintonette B2 was nog niet warm of scherp genoeg en speelde enigszins voorzichtig. Bij een stand van 5-8 riep men elkaar tot de orde en zette B2 meer druk, liep de service erg goed en werden de persoonlijke fouten drastisch minder. Met mooie aanvallen en goed spel trok Holten deze set alsnog vrij makkelijk naar zich toe, setstand 25-17. De tweede set ging nog beter dan de eerste set. De ingeslagen weg werd voortgezet, er werd door Holten bijna geen bal fout geslagen en Markelo had geen antwoord op de service van Mintonette. De ploeg uit Holten speelde met veel aanvalsvariaties en was de sterkere ploeg. De set eindigde met een stand van 25-13.

In de derde set ging het duidelijk wat minder aan Holtense kant. Er werd door iedereen meer foutjes gemaakt en het mooie verzorgde spel van de voorgaande twee sets wilde even niet lukken. Markel-Up maakte daar goed gebruik van en won deze derde set vrij eenvoudig. Dit schudde B2 goed wakker en aan het begin van de vierde set pepten ze elkaar nog eens goed op.
Dat leek goed te helpen, het spel verbeterde aanzienlijk en in een mum van tijd stond het 15-10 in het voordeel van Mintonette. Qua spel was de vierde set het mooist. De passing, de set-up en de aanvallen bleven goed gaan. Verdedigend stonden de dames ook zeer goed te spelen. Op alle posities werd er aangevallen, het toegestroomde publiek zag zelfs drie meter aanvallen. Het team draaide, speelde goed samen en pakte deze set met 25-17. Een mooie opsteker voor het team wat steeds beter gaat spelen in de competitie.

Reacties zijn gesloten.