Jeugd Pianoconcours in Kulturhus

HOLTEN – Vrijdag 13 november vindt de derde aflevering plaats van het K&C Jeugd Pianoconcours. Dit jaar gaan 7 enthousiaste kandidaten in de theaterzaal van het Kulturhus Holten met elkaar de muzikale strijd aan op de piano. De organisatie is opnieuw in handen van Stichting Kunst en Cultuur Holten.

Het pianoconcours is bestemd voor jongens en meisjes van 12 -18 jaar die in de gemeente Rijssen-Holten wonen of naar school gaan. De kandidaten spelen muziek die valt onder de categorie ‘klassiek’ of ‘lichte muziek’. Zij worden beoordeeld door een deskundige jury, die dit jaar bestaat uit mevrouw Reneé van der Sluis, mevrouw Mariet Broer en de heer Jaap Eilander.
Ter voorbereiding op het concours hebben de kandidaten op 30 oktober jl. een masterclass gevolgd van mevrouw Pauline Terlouw en de heer Leonard Leutscher. De beide professionele musici van het Orion Ensemble wisten de kandidaten op deskundige, enthousiaste en geestige wijze in korte tijd veel te leren. Dat belooft wat voor 13 november a.s.!
De deelnemers kunnen 3 prijzen winnen:
– de prijs voor de over-all winnaar, de “Rising Star’
– de eerste prijs in het genre klassieke muziek
– de eerste prijs in het genre lichte muziek
De 3 prijswinnaars mogen mèt introducé ook nu weer een prachtig concert bijwonen. De laureaten gaan deze keer op vrijdag 27 november 2015 naar Muziekcentrum Tivoli in Utrecht. Daar vertolkt HET Symphonieorkest o.l.v. Jan Willem de Vriend samen met de jonge pianist Hannes Minnaar werken van Beethoven, Mozart en Tsjaikovski.
De over-all-winnaar van 2013, Sytze Elsman, zal op 13 november a.s. opnieuw te beluisteren zijn tijdens het juryberaad aan het einde van de avond. Onder de naam ‘Sytze and his Elsman Brothers’ treedt hij samen met drie van zijn broers op, waarmee het ensemble bestaat uit een pianist, een gitarist, een drummer en een trompettist.
Al met al organiseert de Stichting Kunst en Cultuur Holten hiermee een mooie muziekavond en nodigt alle belangstellenden van harte uit in de theaterzaal van het Kulturhus Holten aanwezig te zijn (aanvang 19.30 uur, toegang gratis). Nadere informatie is te vinden op: http://kunstencultuurholten.wordpress.com
(foto: prijswinnaars uit 2014 en 2013: v.l.n.r. Laura Troost, Anne Keizer en Sytze Elsman in het Kulturhus Holten)

Reacties zijn gesloten.