Oudheidkamer Hoolt’n staat middenin de actualiteit

0

HOLTEN – Op vrijdag 26 april wordt om 14 uur de expositie ’75 jaar Beatrix’ officieel geopend door wethouder Stegeman van de gemeente Rijssen-Holten. Ook worden deze middag de ‘digitale tekstpanelen’ onthuld, een project waarmee de Oudheidkamer Hoolt’n een jongere doelgroep (meer) betrokken wil krijgen bij de Holtense geschiedenis.

Koningin Beatrix treedt op 30 april 2013 af na een regeerperiode van ruim 33 jaar. Ook vierde de koningin in januari haar 75e verjaardag. Gedurende haar leven én periode als koningin, zijn er o.a. foto’s, krantenartikelen, lepeltjes, blikken en gedenkmunten ingebracht bij de Oudheidkamer Hoolt’n. De troonswisseling en verjaardag van koningin Beatrix zijn voor de Oudheidkamer Hoolt’n een mooie aangelegenheid om al deze items tentoon te stellen in een speciale expositie: ’75 jaar Beatrix’.

Maar er is nog meer. Vorig jaar startte het project ‘digitale tekstpanelen’ binnen de Oudheidkamer Hoolt’n. Het doel van dit project is onder andere om een jongere doelgroep (meer) betrokken te krijgen bij de Holtense geschiedenis. Hiervoor heeft de Oudheidkamer een aantal touchscreenschermen geplaatst in de expositieruimte. Op deze schermen kan op een eenvoudige en interactieve manier door het verleden worden ‘gescrolled’. Het eerste thema wat uitgelicht wordt, is de Holtense geschiedenis in en rondom de Tweede Wereldoorlog.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de expositie of de digitale tekstpanelen? Op Koninginnedag is de Oudheidkamer Hoolt’n doorlopend geopend, voor jong & oud!
De expositie ’75 jaar Beatrix’ is nog tot en met 10 augustus te zien van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.