Openluchtspel Dijkerhoek

0

DIJKERHOEK/HOLTEN – Korenmolen De Hegeman vormt al sinds het jaar 1890 het middelpunt van Dijkerhoek. De molen kijkt fier boven de omliggende woningen uit en heeft het kleine, knusse boerendorp zien uitgroeien tot een bruisende gemeenschap met een rijk verenigingsleven. De molen heeft dingen meegemaakt, die wij alleen terug kunnen vinden in de geschiedenisboekjes… maar daar komt verandering in!

Hoe hebben dorpskernen als Dijkerhoek zich in de loop der jaren ontwikkeld? Hoe vonden de verschillende generaties zich er hun weg? En wat is er met de Dijkerhoekse school gebeurd in haar 125-jarig bestaan. U krijgt de kans om het verleden en het heden opnieuw te beleven tijdens het Openluchtspel Dijkerhoek. Een toneelstuk uitgevoerd in een modern jasje door de leden van de Dijkerhoekse Amateur Vereniging (D.A.T.) en vele Dijkerhoekse figuranten. Met als decor, hoe kan het ook anders: De Hegeman.

Het openluchtspel wordt opgevoerd in augustus/september 2009. De aftrap wordt echter al gegeven op 8 januari 2008 tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Buurtvereniging Dijkerhoek in Het Bonte Paard. Daar worden het logo en de website van het Openluchtspel Dijkerhoek gepresenteerd. Ook wordt uitgelegd hoe mensen ‘vriend van het openluchtspel’ kunnen worden. Vrienden zijn verzekerd van een entreebewijs voor de premièreavond van het openluchtspel en worden bovendien voortdurend door de Stichting Openluchtspel Dijkerhoek op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Samen met de vrienden en sponsoren hoopt de stichting een geweldig spektakel neer te zetten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.