Zware Beemd en Bergtoer

0

Holten – De Wielervereniging Holten kreeg zondag 1367 fietsers aan het vertrek van de jaarlijkse Beemd en Bergtoer. Deze werden soepel verwerkt door bijna 60 vrijwilligers, meest lid van de club.

De vele fietsers waren enthousiast over de prachtige routes. Er kon worden gekozen uit een 39, 40 en 50 kilometer lange route. Alle afstanden gingen door het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. De 2 langste afstanden gingen daarnaast ook nog door de Beuseberg. Hier was wederom de passage door de koeienstal van boer Schutte.

De veldtoertocht voerde over vele bospaden die normaal zijn afgesloten voor terreinfietsers. Het was mooi fietsweer met zo nu en dan een zonnetje. De regen van de voorgaande dag had het parcours erg zwaar gemaakt. Daarnaast kostten de vele klimmetjes op de Zuurberg, Beuseberg en de Holterberg ook flink wat energie.

Bij de rust, halverwege het parcours, werd er bouillon, thee en een krentenbol verstrekt.

Er deden zich geen ernstige valpartijen voor, de EHBO moest alleen in actie komen bij wat lichte kwetsuren. Er was daarentegen meer mechanische schade, de fietsenhersteller moest regelmatig in actie komen.

Er nam ook een grote groep jeugdleden van de Wielervereniging Holten deel aan de tocht. Onder begeleiding fietsten zij de 30 kilometer lange route, een hele prestatie van de jongste leden van de vereniging.

Gedurende de winterperiode fietsen de oudere jeugdleden wel vaker, het vertrek is dan om 9.30 uur op de zondagmorgen.

Wanneer de zomertijd aanvangt gaat de training van de gehele jeugdafdeling weer van start. Iedere woensdagavond vanaf 18.30 uur gaat er dan een enthousiaste ploeg van start vanaf Fietswereld aan de Larenseweg. Onder begeleiding wordt er dan zo’n 1,5 uur vooral op techniek getraind. De groep telt op dit moment 30 leden en de leeftijd varieert van 8 tot 15 jaar. Wanneer je belangstelling hebt om ook lid te worden van deze jeugdafdeling, neem dan contact op met Wim Reins. (telefoon 0548 – 361323). Een moderne fiets is absoluut niet nodig, het dragen van een valhelm is echter wel verplicht.

De senioren van de Wielervereniging Holten zijn in dit jaargetijde hoofdzakelijk in het veld te vinden. Er worden veldtoertochten bij andere verenigingen gereden en op zondagmorgen om 9.00 uur vertrekt er steeds een groep om in de omgeving te mountainbiken. De vereniging heeft in de winterperiode ook toestemming van Staatsbosbeheer om in verenigingsverband op bepaalde plaatsen op de Sallandse Heuvelrug te ATB-en waar dit normaliter niet is toegestaan. Deze winterontheffing is nog tot 29 februari van kracht.

Vanaf de maand maart worden de racefietsen weer van stal gehaald. Wanneer de zomertijd begint wordt er ook weer getraind op de dinsdag- en donderdagavond. Het vertrek vindt dan telkens om 19.00 uur plaats vanaf sporthal ’t Mossink en er wordt in principe getraind in 3 groepen: A (snel), B (minder snel) en C (minst snel).

Er worden ook bekende toertochten in verenigingsverband gefietst zoals b.v. de Amstel Gold Race. Op 19 april a.s. staan er vele leden aan het vertrek in Valkenburg om de toerversie van deze bekende klassieker te rijden.  Omdat het nog vroeg in het seizoen is fietsen de meesten dan de 150 kilometer route.

Heeft u ook belangstelling om lid te worden van de Wielervereniging Holten, neem dan contact op met Erwin de Valk (tel. 0548 – 361607) of kijk op de website http://www.wvholten.nl

De volgende toertocht die de Wielervereniging Holten organiseert is de Holterbergtoer. Op zondag 27 april kan men van start gaan voor een wegrit van 80, 100 of 150 kilometer lengte. Men kan al kennis nemen van de route door op de homepage van de Wielervereniging Holten door te klikken naar “Holterbergtoer”.

De volgende veldtoertocht wordt georganiseerd op zondag 21 september. Na 10 jaren krijgt deze tocht een geheel nieuwe route.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.