Openluchtspel Dijkerhoek

0

HOLTEN/DIJKERHOEK – Salland kenmerkt zich door landelijke bosrijke gebieden waar jaarlijks veel toeristen vertoeven die genieten van de omgeving. Ook een stuk cultuur opsnuiven hoort hierbij. In de kleine kern Dijkerhoek, nabij het Overijsselse Holten, wordt deze zomer een levendig openluchtspel opgevoerd in en rondom de prachtige historische molen. Kom dat beleven!

De molen vormt niet alleen het middelpunt van de buurtschap, maar ook van twee verhaallijnen die zich in twee verschillende tijden af spelen. Namelijk in het heden, het jaar 2009, met haar jeugd die rondhangt bij de zogenaamde keet. En over het jaar 1890, de tijd dat de molen werd opgericht. In die tijd waren de mensen, hun kleding en materiaal nog heel anders. Ogenschijnlijk dat wel, want wat zich meer dan honderd jaar geleden afspeelde kan heden ten dagen nog een item zijn…

Dijkerhoeks Amateur Toneel (DAT) voert het toneelstuk op. Bijzonder is dat er geen gebruik wordt gemaakt van een bestaand toneelstuk, maar een speciaal op maat geschreven blijspel. Is het dan een stuk voor insiders? Nee, helemaal niet, maar wel gebaseerd op historische feiten. Maar het gaat ook over intriges, integratie en een onmogelijke liefde. Gedeeltelijk opgevoerd in de streektaal, maar wel zodanig dat het begrijpelijk is voor alle bezoekers.

Het openluchtspel is bedoeld voor alle leeftijden. Speciale aandacht gaat uit naar de jeugd met als doel hen op een luchtige manier in aanraking te laten komen met cultuur. De jeugd wordt op verschillende manieren betrokken bij het openluchtspel. Speciaal voor hen is er een speelavond dat bestaat uit een bezoek aan het openluchtspel met daarna een schuimparty.

Ook kunt u gebruik maken van één van de uitgebreide arrangementen, waarbij u culinair en cultureel met elkaar verenigt. Een andere optie is dat u bij vaste opstapplaatsen wordt opgehaald en teruggebracht met een taxi, maar dan anders. Kijk voor de inhoud van deze arrangementen en voor meer informatie over het openluchtspel op de website van http://www.openluchtspel-dijkerhoek.nl.

Speciaal voor mindervalide personen zijn er (rolstoel)plaatsen gecreëerd. Op korte afstand is er een invalidentoilet met eventuele begeleiding beschikbaar.

Bestel nu uw toegangskaart. De eerste avond is reeds uitverkocht.

Data
Vrijdag 28 augustus 2009
Zaterdag 29 augustus 2009 met schuimparty na afloop
Zondag 30 augustus 2009
Donderdag 3 september 2009
Zaterdag 5 september 2009 met afterparty na afloop

Locatie
Molen “De Hegeman”, Dijkerhoekseweg 22, 7451 LV Dijkerhoek (Holten)

Kosten
Toegangskaart volwassenen €10,-; Kinderen t/m 12 jaar: €5,-. Arrangementen: zie website.

Aanvangstijd
Openluchtspel begint om 20.30u, het terrein is geopend vanaf 19.30u.

Contactinfo
Email: [email protected]
Tel.: 06 – 4581 4717
Website: http://www.openluchtspel-dijkerhoek.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.