Opening Wandelnetwerk Salland!

0

SALLAND – Op vrijdag 21 juni 2013 wordt het wandelnetwerk Salland feestelijk geopend.

Er is hard gewerkt aan de realisatie van het wandelnetwerk. Alle tracés zijn verkend, met grondeigenaren is overleg gevoerd en de routepalen zijn geplaatst.

De infopanelen bij de startpunten zijn de laatste markeringen die de grond in gaan.

Het Wandelnetwerk Salland is aangelegd door de Recreatiegemeenschap Salland. Hierin participeren de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Naast de bijdrage van de drie gemeenten heeft ook de provincie Overijssel financieel haar bijdrage geleverd.

Het wandelnetwerk Salland is mogelijk gemaakt doordat diverse terreineigenaren zoals Stichting IJssellandschap, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Landschap Overijssel maar ook partners zoals Waterschap Groot Salland hun medewerking hebben verleend. Ook diverse landgoedeigenaren en particulieren hebben toestemming gegeven voor het wandelen over hun gebied.

Het Wandelnetwerk Salland bestaat uit 46 startpunten met infopanelen, 140 gemarkeerde wandelroutes en 735 kilometer aan wandelpaden. Door het uitgekiende systeem van bewegwijzering combineert het wandelnetwerk honderden gemarkeerde wandelpaden. Er kan een ommetje van enkele kilometers gewandeld worden, maar ook de geoefende wandelaar komt volop aan zijn trekken. Bij elk startpunt staat een infopaneel met daarop de wandelroutes en informatie over de directe omgeving. Iedere route heeft een eigen kleur en lengte. Langs de route zijn routepalen met gekleurde pijlen. Onderweg kan op elk keuzepunt worden overgestapt op een andere kleur of route. Aan de hand van de kaart van het wandelnetwerk kan de wandelaar via de keuzepuntpalen een eigen route samenstellen.

De al bestaande LAW–wandelingen, de Sallandse Zandloper, plaatselijke ommetjes en andere gemarkeerde wandelroutes in Salland zijn opgenomen in het Wandelnetwerk Salland. Er ligt zelfs een geheel nieuwe langeafstandswandelroute: het Sallandpad van 130 km. die door heel Salland voert. Het prettige voor de wandelaar is dat het Wandelnetwerk Salland aansluit op het wandelnetwerk van de buren: het Vechtdal en Twente.

 
Salland Wandelland
Met de campagne ‘Salland Wandelland’ zet Salland Marketing de komende jaren Salland als dé wandelregio van Nederland op de kaart.  Zo is er voor de wandelaars vanaf 21 juni een prachtige wandelkaart beschikbaar waarop alle wandelingen van het Sallandse Wandelnetwerk in kleur en met afstanden zijn weergegeven. De wandelkaart Salland is te koop voor € 5,95 bij de VVV’s, Toerist Infopunten en bij de boekwinkels in Salland.

 
De Sallandse Wandel4Daagse heeft in samenwerking met Salland Marketing en andere partijen, een mobiele wandelwebsite ontwikkeld. Vanaf 21 juni kunnen de volgende wandelingen gedownload worden: rondom Heeten, rondom Diepenveen en rondom Den Nul. De overige wandelingen worden na 21 juni op de mobiele wandelwebsite geplaatst. De wandelingen kunnen via de smartphone gewandeld worden, u kunt de wandeling ook uitprinten. Op de verschillende routes is o.a. informatie opgenomen over partners die aan de route gelegen zijn. Ook bevat elke wandeling een aantal stempelposten. Wandelaars maken door het verzamelen van stempels (digitale of fysieke stempels) per route kans op een mooie prijs die door de stempelposten wordt aangeboden. Kijk op: salland.wandelweb.nl.

Programma Salland Wandelweekend 21 t/m 23 juni 2013
Tijdens het wandelweekend worden er verschillende wandelactiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Deelname is geheel gratis.

Vrijdag 21 juni: Mid Summer Night Wandeling (ca. 6 km. vrije wandeling)

Tijd: 19.30-21.30 uur

Startlocatie: Geb en Gaia bij Nieuw Rande, Schapenzandweg 3, Diepenveen. Op de locatie speelt Trio Nocturna gezellige  tangomuziek.

Zaterdag 22 en zondag 23 juni: Individuele wandeltochten over het Wandelnetwerk Salland

Startlocatie 1: Geb en Gaia bij Nieuw Rande, Schapenzandweg 3, Diepenveen

Startlocatie 2: Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109, Den Nul

Startlocatie 3: Café Bosgoed, Dorpsstraat 17, Heeten

U kunt bij de startlocatie de gratis wandelroute ophalen. Het is ook mogelijk om vanaf de startlocatie de wandelroute via uw smartphone te wandelen via salland.wandelweb.nl.

Op deze routes zijn diverse Goudhaentjes verstopt. Wie er één vindt, ontvangt een gratis startbewijs voor de Sallandse Wandelvierdaagse van 22-25 oktober 2013!

Zaterdag 22 en zondag 23 juni: kids ontdekkingswandelroute met na afloop een glaasje ranja en een ijsje (gratis)

Startlocatie: Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109, Den Nul

Tijd: 10.30-15.30 uur

Zondag 23 juni: Wandel workshop o.l.v. een wandelcoach (17,5 km.)

Startlocatie: Café Bosgoed, Dorpsstraat 17, Heeten

Tijd: 10.00-13.00 uur

Opgeven verplicht: uiterlijk woensdag 19 juni bij Salland Marketing via: [email protected] of 0570-600029 (max. 25 wandelaars). Deelname is gratis.

Blijf op de hoogte over alle wandelactiviteiten in Salland!

Kijk op http://www.sallandwandelland.nl, Op Twitter volg je @Wandelland en praat mee met #SallandWandelland en like Salland Wandelland op Facebook!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.