Open dag Bosschool Espelo

HOLTEN/ESPELO – Maandag 14 februari houdt de Bosschool een Open Dag.

De kleine school, prachtig gelegen in het bos langs de provinciale weg van Holten naar Heeten, bestaat inmiddels bijna 110 jaar.

Van oudsher was het een school voor de kinderen uit Espelo.  De Splose kinderen gaan nog steeds naar dezelfde school als destijds hun ouders en opa’s en oma’s. Maar tegenwoordig trekt de Bosschool ook leerlingen uit diverse wijken van Holten, Haarle, Rijssen en Nieuw-Heeten, al dan niet in combinatie met buitenschoolse opvang.

Deze ouders kiezen vaak voor de Bosschool vanwege de kleinschaligheid, de gemoedelijke sfeer, en het fantastische speelbos met voetbalveld. Bij de Bosschool kennen de kinderen elkaar allemaal en speelt jong en oud samen.

De Bosschool telt momenteel 45 leerlingen, verdeeld over drie combi-groepen. Enthousiaste leerkrachten zorgen voor kwalitatief goed onderwijs. De periode dat de onderwijsresultaten bij de Bosschool onder druk stonden is definitief voorbij.

De Bosschool is de enige “kleine” school in Holten die werkt met een continu-rooster. Dit houdt in dat alle leerlingen tussen de middag overblijven op school. De schooltijden zijn hierop aangepast, van 8.45 uur tot 15.00 zijn de kinderen op school met een middagpauze van drie kwartier.

Heeft u interesse om eens een kijkje te nemen in de school of zoekt u een geschikte school voor uw kind? Zowel ouders als kinderen zijn van harte welkom op de Open Dag, maandag 14 februari van 15.00 tot 21.00 uur. Leerkrachten en ouders van de OR zullen aanwezig zijn om u te woord te staan.

U kunt de Bosschool bereiken via de parallelweg langs de N332. Tegenover de school kunt u parkeren en via het fietstunneltje onder de weg door komt u op het plein.
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.