voor Holten, door Holten

Opbrengst actie prinsraden naar Haarschool

2

HOLTEN – Voor de 25e keer houdt carnavalsvereniging de Fienpreuvers de actie prinsraden.

Door op een formulier één of meerdere namen aan te kruisen kan men gokken wie de nieuwe Prins Carnaval voor het komende seizoen gaat worden. Per voorspelde naam bedraagt de inleg 50 eurocent. De formulieren zijn te verkrijgen bij Blokker van de Maat, Combi-Foto ten Velde, Bierlokal am Bahnhof en café Jansen. Ook zullen de Fienpreuvers zelf de formulieren actief aan de man proberen te brengen. Met de opbrengst wordt jaarlijks een plaatselijk goed doel of initiatief gesteund.

Dit jaar gaat de opbrengst naar de “Stichting Vrienden van de Haarschool”. Deze stichting probeert geld in te zamelen, onder andere door oud-papier acties. Dit geld gebruikt men om dingen aan te schaffen ten behoeve van de schoolkinderen waar de school zelf geen budget voor heeft of krijgt van de overheid. Hierbij valt te denken aan extra lesmateriaal, computers, speeltoestellen voor op het schoolplein, etc. Het geld wordt niet opgepot maar komt echt ten goede aan de kinderen op de Haarschool.

De Fienpreuvers staan bij deze actie garant voor € 555,-. Het is de bedoeling van de Fienpreuvers om ook de komende jaren de opbrengst van de actie prinsraden te doneren aan de vier andere holtense basisscholen. Op zaterdagavond 15 november zal tijdens het Elfde-van-de-Elfde-bal in het Bonte Paard een cheque worden uitgereikt aan een vertegenwoordiger van de Stichting Vrienden van de Haarschool. Op deze avond zal ook de nieuwe Prins Carnaval aan het publiek worden voorgesteld. Een van de eerste taken van de Prins is het bekend maken van de prijswinnaars van bovengenoemde actie. Er zijn prijzen van 55, 44 en 33 euro te winnen.

 • ALAAF hik

  Goede zet en een leuk initiatief.
  Het word tijd dat De Fienpreuvers “Het Torentje” in Den Haag overnemen en die gelden naar juistheid verdelen.
  Eerste tip: alle ‘buitenlandse kinderbijslagen’ naar Onderwijs doorsluizen.

 • ALAAF hik

  Goede zet en een leuk initiatief.
  Het word tijd dat De Fienpreuvers “Het Torentje” in Den Haag overnemen en die gelden naar juistheid verdelen.
  Eerste tip: alle ‘buitenlandse kinderbijslagen’ naar Onderwijs doorsluizen.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link