Ontdek én proef Salland tijdens Salland Aspergeland!

0

SALLAND – De lente komt er aan en daarmee ook de start van het aspergeseizoen 2013!

Gedurende het aspergeseizoen van eind april t/m eind juni, is het weer Salland Aspergeland!

In de prachtige tuin van Landgoed Den Alerdinck in Laag-Zuthem (bij Heino/Raalte) vindt op zondag 28 april van 12.00-17.00 uur de Sallandse Aspergemanifestatie plaats. De manifestatie is een combinatie van streekproducten, kunst en volop genieten van het buitenleven.

Snuffel langs de vele kraampjes naar leuke spulletjes, geniet van diverse proeverijen, kom kijken naar een schaapherder die een kudde heideschapen over het terrein drijft en naar een demonstratie met echte roofvogels! Doe mee met workshops, wat dacht je van een aspergeschilwedstrijd of een leuke zeepketting maken? Ook is er gezellige live muziek van muziekgroep Fratelli.

Koks van Hotel-Restaurant De Zwaan uit Raalte laten hun beste kunnen zien op het proefplein. Hier kan je genieten van diverse aspergegerechten. Van een heerlijk romige aspergesoep tot een smaakvolle specialiteit met asperges en… een goed glas wijn ontbreekt natuurlijk niet. Ervaar hoe de teelt van de asperge verloopt. Sallandse aspergetelers zullen jou hier alles over vertellen. Er is een aspergebed en diverse machines laten zien hoe de verwerking van de asperge tot consumptieproduct tot stand komt. Natuurlijk kan je tijdens de manifestatie ook heerlijke verse Sallandse asperges kopen!

Locatie: Landgoed Den Alerdinck, Den Alerdinckweg 1, Laag-Zuthem (bij Heino/Raalte)

Entree € 3,50 p.p (kinderen t/m 16 jaar gratis toegang) Gratis entree voor leden Rabobank Salland, download je entreebewijs op http://www.rabobank.nl/salland

Kom naar de open dag van de aspergeboerderijen in Salland!

Op zaterdag 25 mei van 10.00-16.00 uur ben je van harte welkom op de open dag bij de Sallandse aspergetelers. Je kan er van alles bekijken:  van oogst tot consumptie en natuurlijk het proeven van de Sallandse asperge!

1. Aspergebedrijf de Boerkamp, Oranjelaan 19, Diepenveen / http://www.deboerkamp.nl
2. Tuinderij Veldink, Wetermansweg 10b, Diepenveen
3. Aspergebedrijf Ogink, Overkampsweg 3, Raalte /www.oginkasperges.nl
4. Van der Kolk Asperges, Hout Es 4, Oudleusen /www.ernievanderkolk.nl
5. Aspergeboerderij Het Nijenhuis, Rheezerweg 127, Diffelen /www.hetnijenhuis.nl
 

Wist je dat je heel veel lekkere hapjes en gerechten kunt maken van asperges? Kijk voor meer informatie over Salland Aspergeland én heerlijke aspergerecepten op http://www.sallandaspergeland.nl!

Blijf op de hoogte via http://www.facebook.com/sallandaspergeland en via Twitter @SallandAsperge

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.