Onderzoek over Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

0

Het burgerpanel van Rijssen-Holten en het burgerpanel van Hellendoorn gaan weer hun mening geven. In juni 2008 wordt de mening gevraagd over het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het Nationaal Park is de organisator van het onderzoek. Rijssen-Holten werkt samen met de gemeente Hellendoorn aan het onderzoek mee. Naast het burgerpanel kunnen ook andere inwoners van beide gemeenten aan de peiling meedoen. Daarvoor wordt op de websites van gemeenten Rijssen-Holten en Hellendoorn en het Nationaal Park een link naar de vragenlijst geplaatst. Iedereen die belangstelling heeft kan meedoen.

In het onderzoek komen vragen aan de orde die betrekking hebben op het gebied de Sallandse Heuvelrug en op de organisatie ‘Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug’. Invullen duurt ongeveer 10 minuten. I&O Research en NIPO/TNS zorgen voor de (anonieme) verwerking van de gegevens.
De leden van de twee burgerpanels krijgen binnenkort een verzoek om mee te werken aan het onderzoek. Leden van het burgerpanel Rijssen-Holten kunnen inloggen via de http://www.rijssen-holten.nl en die van Hellendoorn via http://www.hellendoorn.nl. Rechtsonder bij ‘snel naar’ (Rijssen) en onder ‘nieuws’ (Hellendoorn) komt een link naar de enquête te staan.

Het initiatief is opgezet door het Nationaal Park. Zij hebben de medewerking van Rijssen-Holten en Hellendoorn gevraagd om een goed beeld te krijgen wat bewoners in de directe omgeving van de Sallandse heuvelrug vinden van het bos- en natuurgebied en van de activiteiten van het Nationaal Park. Het Nationaal Park wil de bescherming van de natuur en het beleven van die mooie natuur door mensen samen met bewoners verder versterken. De meting wordt na een tijd zeker herhaald om te meten hoe bewoners het gebied en werk van het Nationaal Park beoordelen. De gemeenten werken daar graag aan mee.

Ook inwoners die niet in het burgerpanel zitten, kunnen meedoen.
Naast het burgerpanel dat bestaat uit een representatieve samenstelling van de bevolking van 16 jaar en ouder, kunnen ook andere inwoners van de gemeenten Rijssen-Holten en Hellendoorn en andere betrokkenen meedoen. Op de website van beide gemeenten en op http://www.sallandseheuvelrug.nl staat vanaf 19 juni een link naar de online enquête. Van de onderzoeksresultaten van de inwoners die geen deel uitmaken van het burgerpanel wordt een aparte uitslag bekend gemaakt.

Meedoen kan tot eind juni
Voor zowel het burgerpanel als voor anderen die aan het onderzoek willen meewerken, geldt dat het invullen mogelijk is van 19 juni t/m 6 juli 2008.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.