Ondernemers krijgen steun bij opknappen van gevel

0

HOLTEN – Als het aan het college ligt kunnen ondernemers binnenkort financiële steun krijgen om panden zodanig op te knappen dat de uitstraling van het bedrijventerrein en het centrumgebied zijn bekoring blijft behouden.

Dat geldt voor zowel de bedrijventerreinen in Rijssen en Holten  alsook voor de beide centrumgebieden.  De maatregelen staan genoemd in het opgestelde Deltaplan. Op 26 september 2013 beslist de gemeenteraad.

De economische situatie laat zijn sporen achter op de bedrijventerrein en in de winkelcentra. Ook ondernemers in Rijssen-Holten merken de gevolgen van deze recessie. Op bestaande terreinen staan enkele panden leeg en blijft een aantal terreinen onbenut. Om het aanzien van de gebieden te behouden en te verbeteren is het belangrijk dat ondernemers en winkeliers blijven investeren in de uitstraling van hun pand. Winkeliers zijn  zelf verantwoordelijk voor deze investering, maar het college vindt de uitstraling zo belangrijk, dat hiervoor op korte termijn financiën zijn vrijgemaakt om een gedeelte van de uitvoeringskosten te subsidiëren.  Eigenaren kunnen op deze manier worden gestimuleerd de gevels van hun eigen panden op te knappen. Zo brengt een kleine investering door de overheid een veelvoud aan private investeringen op. .De uitstraling van de gebieden blijft op deze manier voor zowel bestaande als voor de nieuwe ondernemer in stand. Bovendien brengt de uitvoering van de regeling werkgelegenheid met zich mee.

Voor tot uitvoering kan worden overgegaan buigt de gemeenteraad zich op 26 september over het voorstel van het college. Inmiddels hebben zich al meerdere ondernemers gemeld die van de financiële ondersteuning gebruik willen maken. Het voorstel maakt deel uit van het Deltaplan. Dit Deltaplan bestaat uit kortere termijn acties die de economie enigszins weer uit het slob moeten trekken. Het Deltaplan is op zijn beurt weer onderdeel van Oog op de Toekomst, de strategische visie Rijssen-Holten 2020. Het college stelt voor 75.000 voor de gevelactie op te nemen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.