Offensief tegen woninginbraken, doe ook mee!

3

HOLTEN – Het aantal woninginbraken is in Rijssen-Holten in 2012 toegenomen met ca. 50%.

Reden voor de politie en de gemeente om samen met de inwoners de handen ineen te slaan. Donderdag 7 februari wordt de eerste stap gezet. Dan worden wijkopzichters en wijkmedewerkers geleerd waar zij in de wijk op moeten letten.

Een andere actie is het vragen van alert zijn van de 1600 hondenbezitters. Zij komen weer op andere tijden op straat en ook hun alertheid kan helpen de woninginbraken te voorkomen.  De politie is reeds gestart met het ‘voetstapproject’.

Politie en gemeente zijn het beu. In de gemeente is het aantal inbraken in de Twentse steden fors gestegen. In Rijssen-Holten van 60 in 2011 naar 90 in 2012. Reden om goed onder de loep te houden of er mogelijkheden zijn om zoveel mogelijk inbraken te voorkomen.

Training wijkmedewerkers
Burgemeester Arco Hofland: “Het gaat in een flink aantal gevallen van de inbraken niet alleen om deuren die open staan, maar het gaat er vooral om dat je alert bent. Let op de omgeving van je huis, van je buren en als je er niet bent laat je huis niet onverlicht. Wij willen daar graag met inwoners over in gesprek, want het is vaak zo dat mensen zeggen dat ze wel wat gezien of gehoord hebben maar er dan toch geen aandacht aan hebben geschonken. Soms klopt het dat het geluid dat je hoorde, en een auto die je zag staan, onraad betekende. We willen erg graag dat mensen dat gaan signaleren. Wij starten hiermee ook in onze eigen organisatie. Wijkopzichters en wijkmedewerkers krijgen donderdag een training waar ze op moeten letten en wat ze dan moeten doen.”

Training taxichauffeurs en rijschoolhouders
De training van de buitendienstmedewerkers staat niet alleen. Taxichauffeurs en rijschoolhouders worden binnenkort ook uitgenodigd.

1600 hondenbezitters krijgen tips
Een andere actie is het aanschrijven van alle 1600 hondenbezitters. Zij ontvangen binnenkort een brief in de bus met tips waar ook zij op kunnen letten. Burgemeester Arco Hofland: “Deze inwoners vragen wij goed op te letten, en daar waar zij aan de eerlijkheid van iemand twijfelen, de politie te bellen. Samen proberen we zoveel mogelijk te signaleren.”

Voetstapproject
De politie is op dit moment onder meer al bezig met het ‘voetstapproject’. Bij woningen wordt bijvoorbeeld (onaangekondigd) gecheckt of de verlichting goed is en inbrekers afschrikt.

Het trainen van wijkmedewerkers, het voetstapproject en het aanschrijven van de hondenbezitters horen tot de eerste stappen die dit jaar tegen woninginbraken worden genomen.

Leden van de wijkpanels hebben aangegeven ook bij deze ontwikkelingen mee te willen denken. Wanneer gewenst coördineren zij de hulp van mede-wijkbewoners.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!
3 Reacties
 1. aalpolsweg zegt

  Ik snap niet dat ze de inwoners hierbij durfen te betrekken. Als er bij je thuis een poging wordt gedaan om in een schuur in te breken, wordt je doorverwezen naar de site om aangifte te doen. Dat terwijl je zelf de daders ziet lopen. Probeer dit dan maar eens aan de meldkamer door te geven. Volgens mij kun je beter gelijk 112 bellen, en vertellen dat je de dader iets hebt aangedaan. Staat de politie met 5 minuten bi je op de stoep om je in te rekenen.

  1. slag zegt

   Waarom niet? Vele handen maken licht werk toch.
   Bovendien is Holten een dorp waar iedereen weet wat de ander doet en en dan vooral flink roddelen over de ander, waarschijnlijk om eigen fouten te verbloemen. Nou als je dan toch al alles van die ander weet kan je met stukje “sociale controle” toch mee helpen zonder een verklikker te zijn.

 2. tegenwind zegt

  En doordat al die agenten die door diverse reorganisatie,s buiten hun schuld om,bijna nooit op tijd bij een melding kunnen zijn,word nu gevraagd aan 1600 hondenbelasting betalende inwoners om te tippen. Met een beetje geluk komt dan 2 dagen later zo,n gestreepte auto bij jouw op de stoep om het een en ander op papier te zetten,vervolgens met gierende banden terug naar het dichtsbijzijnde bureau 15 k.m. verderop,om je verhaal op de pc te zetten, gelijk even chekken of de hondenbelasting voldaan is,en zo heeft de desbetreffende agent heeft weer een halve dag met blauw binnen gezeten,terwijl het motto is,,meer blauw op straat,,
  En m,n grasmaaier draait z,n rondjes in oost europa.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer