Noodopvang, wat mogen we verwachten

RIJSSEN-HOLTEN – CDA Rijssen-Holten organiseert een algemene informatieavond over vluchtelingenopvang. Onlangs maakten burgemeester Hofland en wethouder Cornelissen bekend dat er gesprekken gaande zijn met het COA om noodopvang in Rijssen-Holten voor te bereiden. Dat betekent dat er, in tegenstelling tot de eerdere crisisnoodopvang in ‘de Stroekeld’, wordt gekeken naar de opvang voor de duur van 1 jaar.

Als CDA hebben we duidelijk gemaakt dat we vinden dat we als gemeente Rijssen-Holten een verantwoordelijkheid hebben in de opvang van vluchtelingen. Elke gemeente moet, naar mogelijkheden, verantwoordelijkheid nemen voor de opvang van vluchtelingen, ook Rijssen-Holten.

Wanneer er in onze gemeente daadwerkelijk noodopvang wordt opgezet, zal dat vragen oproepen. Vragen over het daadwerkelijke aantal vluchtelingen, vragen over de veiligheid van omwonenden en vragen over de locatie van noodopvang. Vragen die leven in de samenleving en vragen die we om ons heen ook horen. Terechte vragen, maar ook vragen die pas op een later moment actueel worden.

Als CDA zien we voor onszelf echter ook nu een taak weggelegd. Als politieke partij willen we graag onze verantwoordelijkheid nemen en een informatieavond organiseren over noodopvang. Wat betekent het dat er noodopvang in de gemeente komt? Wat is de rol van het COA? Wat is het verschil tussen statushouders, vluchtelingen en asielzoekers? Wat betekent de komst van noodopvang voor een gemeente en wat kun je als vrijwilliger doen voor vluchtelingen?

Op donderdag 17 maart, om 20.00 uur houden we een informatieve avond over dit onderwerp bij Buena Vista, Wierdensestraat 50 in Rijssen (ingang aan de achterkant, Oude Veemarkt). Een avond met algemene informatie over dit onderwerp, geen informatie over een specifieke locatiekeuze. Naast een informatieve sessie met bijdrages door de lokale CDA-fractie, ViaVie Welzijn, burgemeester Arco Hofland en Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, zal er ruimte zijn om vragen te stellen aan de aanwezige sprekers. Zorg dat je geïnformeerd bent; zorg dat je weet wat je kunt verwachten. Tot op 17 maart!

Reacties zijn gesloten.