Nijkamp in de prijzen met Paasbrood

0

HOLTEN / WAGENINGEN – Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen behaalde de afgelopen week de derde plaats in de landelijke Paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Daarmee bewijst Martin dat hij naast super oliebollen ook perfecte paasbroden kan bakken. Boenders, De Echte Bakker in Eibergen is de winnaar en de tweede plaats gaat naar Van Meijel in Clinge.

Perfect gedaan
Het is altijd weer spannend in Wageningen op de laatste dag van de Paasbrodenkeuring. De keurmeesters Chris Scholtens, Gildemeester van het Echte Bakkersgilde en Cees de Haan, Kwaliteitsadviseur van GildePartner Koopmans Meel keuren de laatste inzendingen en letten er vooral op dat de smaak in balans is, de krenten en rozijnen goed verdeeld zijn en dat de kleur mooi goudbruin is. Scholtens: “Het paasbrood van Nijkamp voldoet aan al deze punten. Vooral de korstkleur is heel mooi bruin. Dat betekent dat het brood goed gebakken is en dat geeft 80% van de smaak aan het brood. Daarnaast is de decoratie met amandelstiften perfect gedaan.”

Geïnspireerd door collega’s
Martin Nijkamp geeft aan dat hij geïnspireerd raakte door het volgen van de Masterclass Paasbrood van het Gilde. Martin: “In 2008 werden we ook derde in deze competitie en daarna is de precisie iets weggezakt. Door het contact met mijn collega Echte Bakkers kreeg ik weer een iets andere kijk op het product en raakte ik geïnspireerd. Zo kwam ik terug in de bakkerij en kon ik ook de bakkers van ons team weer enthousiasmeren. We zijn met z’n allen aan de slag gegaan en nu scoren we een derde prijs! Dat is echt geweldig!”

Vertellen over kwaliteit
Ingrid Nijkamp is super trots en vertelt: “Geef ons deze prijswinnaar maar in de winkels. Daar weten we wel weg mee. Niets is leuker dan vertellen over kwaliteit en mooie producten, helemaal als we er een prijs mee gehaald hebben.”
Ze wil ook benadrukken dat iedereen die bij Nijkamp werkt deelt in het succes. “We kunnen niet zonder elkaar en samen maken we Nijkamp, De Echte Bakker tot wat het is,” aldus Ingrid.

Prijsuitreiking
Op dinsdag 24 maart reikten de keurmeesters Scholtens en De Haan persoonlijk de derde prijs uit aan Martin en Ingrid Nijkamp in Holten. Een kleine twee weken voor Pasen is er nog voldoende tijd om de prijswinnende paasbroden te laten proeven en te verkopen aan alle klanten.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer