Uitbreiding Buurtmoestuin de Kol

0

HOLTEN – Afgelopen week zijn de vrijwilligers van Buurtmoestuin de Kol in Holten druk bezig geweest met de uitbreiding van de buurtmoestuin. Een jaar geleden begonnen ze met een tuin van 60 x 30 meter, daar is nu een groot aantal meters bijgekomen. De gemeente stelt de grond op het braakliggende terrein naast de brandweerkazerne (Industrieweg) hiervoor beschikbaar. Om de grond zaairijp te maken, is veel werk verzet. Zo moest onder meer het geheel puinvrij worden gemaakt met een graafmachine.

De vrijwilligers zijn daarnaast bezig met de omheining rondom de hele buurtmoestuin. En de eerste zaden en stekplantjes gaan een dezer dagen de grond in. Afgelopen seizoen was de oogst boven verwachting, variërend van sla, boontjes, wortels, tomaten en kolen tot diverse kruiden.
Op dit moment zijn er zeven mensen die hun groenten en kruiden gaan verbouwen in de Buurtmoestuin. Door de uitbreiding is er echter genoeg ruimte voor meer liefhebbers die graag hun eigen groenten willen verbouwen. Geïnteresseerden kunnen hiervoor een mail sturen naar [email protected] of zaterdagochtend langsgaan bij de buurtmoestuin aan de Industrieweg. Op de streekmarkt Holten van 11 april a.s. verkopen de vrijwilligers van de buurtmoestuin diverse biologische stekplantjes.

De Buurtmoestuin in een initiatief van Stichting Duurzaam Holten. Meer informatie over de buurtmoestuin staat op http://www.duurzaamholten.nl

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer