voor Holten, door Holten

Nieuwe tekstpanelen over V2 raket

0

HOLTEN – De Oudheidkamer Hoolt’n onthult op woensdag 6 augustus twee nieuwe tekstpanelen. De tekstpanelen gaan over de V2 raket en de ontploffing van zo’n V2 raket aan de Oranjestraat in Holten op 30 april 1945. Deze V2 raketten hadden in de Tweede Wereldoorlog een verwoestende werking.  De panelen worden onthuld door wethouder Roland Cornelissen en Herman ten Velde, waarbij belangstellenden van harte uitgenodigd zijn. De bijeenkomst begint om 10.30 uur.

Twee jaar geleden onthulde wethouder Stegeman een aantal tekstpanelen over de Tweede Wereldoorlog bij de Oudheidkamer Hoolt’n. Omdat hier veel positieve reacties op kwamen, zijn een aantal mensen van de oudheidkamer doorgegaan met het ontwikkelen van nieuwe tekstpanelen.

Om 10.30 uur worden er twee nieuwe tekstpanelen onthuld door wethouder Roland Cornelissen en Herman ten Velde. De tekstpanelen gaan over de zogenaamde V2 raket. Deze vergeldingswapens zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog veelvuldig ingezet en hadden een verwoestende werking.

Op 30 april 1945 ontplofte er aan de Oranjestraat in Holten ‘per ongeluk’ een kop van een V2 raket. Corrie Lepelaar, een Leidse dame van toen 22 jaar oud, en vijf Engelse militairen kwamen hierbij om het leven. Ook hier is een tekstpaneel aan gewijd. Corrie Lepelaar vond in de oorlog onderdak bij de familie ten Velde. Herman ten Velde is bij de onthulling aanwezig en zal een memoire aan Corrie Lepelaar wijden.

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze onthulling bij te wonen. De bijeenkomst begint om 10.30 uur.  Graag tot ziens op woensdag 6 augustus bij de Oudheidkamer Hoolt’n, Dorpsstraat 25 in Holten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.