Nieuwe PMD container met oranje deksel

HOLTEN – Deze week hebben de Holtense huishoudens de extra PMD container ontvangen. PMD is een afkorting voor het afval van plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkarton. Om de inzameling en recycling van huishoudelijk afval te verbeteren ontvangt ieder huishouden in de gemeente een PMD container.

Opvallend is dat bij alle containers die de redactie heeft gezien de klep niet geheel afsluit zonder er een gewicht bovenop te leggen. Ook op Facebook wordt hier melding van gemaakt. Een zoek opdracht op internet leert dat er eerder in verschillende gemeentes een omruil actie is geweest voor een niet goed sluitende klep wegens een productiefout. Of dit euvel ook bij de Holtense containers speelt is onbekend.

Wat gaat er veranderen?

  • De inzameling van de grijze containers (restafval) gaat naar 1 keer per 4 weken. In plaats van de recyclezakken verstrekken we een container voor PMD (Plastic, Metaal en Drankpakken). Deze container wordt 1 keer per 4 weken geleegd.
  • Bij glasbaklocaties komen extra containers voor het wegbrengen van PMD.
  • U kunt gratis gebruikmaken van een grotere groene container voor GFT.
  • Vanaf 1 januari 2017 is het gebruik van een tweede groene container gratis.
  • Bij een aantal glasbaklocaties komen ook containers voor luiers. Gezinnen met kinderen onder de 4 jaar en mensen met een medische indicatie krijgen de mogelijkheid hierin luierafval te storten.

Reacties zijn gesloten.