Nieuw record Sallandse Wandelvierdaagse

0

SALLAND – Met een uitbundige intocht en eindfeest is vrijdag de 6de editie van de Sallandse Wandelvierdaagse afgesloten.

Onder uitmuntende weersomstandigheden hebben in de loop van vier dagen 3806 wandelaars uit heel het land genoten van fraaie en verder verbeterde routes. Daarmee is het record van vorig jaar met bijna 500 deelnemers gebroken.

In dit grote aantal is een belangrijke bijdrage geleverd door de kinderen, die dit jaar hun eerste lustrumeditie vierden. De hele week hebben zij fier (gemiddeld) 8 kilometer gewandeld onder het thema ‘cowboys & indianen’.  

Zo was er een indianendorp en is een heuse cowboyfilm gemaakt. Onder grote belangstelling van het publiek vond de intocht plaats, waarbij behalve een dweilorkest ook een paar bepakte ezels en een huifkar met Friese paarden zich in de stoet hadden gevoegd. Vermoeidheid weerhield de wandelaars niet zich volledig in de polonaise en andere dansvormen te storten, waarmee een fantastische wandelweek werd afgesloten. Volgend jaar weer, maar dan een week vroeger in verband met de herfstvakantie van regio noord: 14 t/m 17 oktober 2014.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.