Een frisse start!

0

HOLTEN – De Holtense Muziek Vereniging is dit seizoen met een frisse start begonnen door een sollicitatieprocedure en daarbij het aanstellen van een nieuwe dirigent. Voor mij, Michelle Wassing, begon dit seizoen daardoor ook met een frisse start.

Tijdens en na mijn studie directie Hafabra heb ik voor verschillende orkesten gestaan, waarmee ik ook diverse concerten heb gegeven, festivals heb gedaan en tot twee maal toe Nederlands Kampioen Mars ben geworden. Maar met de komst van onze tweede dochter besloot ik dat op een laag pitje te zetten, wel bleef ik actief met mijn eigen lespraktijk in Hardenberg. Een lespraktijk waarin ik lesgeef aan kinderen vanaf 2 jaar, maar ook aan volwassenen die net starten met muziekles. Want muziek is voor alle leeftijden: je kunt niet jong genoeg in aanraking komen met muziek, maar het zou zonde zijn om nooit in je leven iets met muziek gedaan te hebben. Ik zie het als mijn taak, als docent en dirigent, het enthousiasme voor muziek over te brengen aan de mensen.

Nu de jongste ook op school zit en de tijd weer vrijkwam, begon het ontzettend te kriebelen om weer eens lekker aan de slag te kunnen. En juist op dat moment kwam de vacature van HMV voorbij. HMV sprak mij aan door de leuke, motiverende vacature en, zoals ik daarna ontdekte, om de relatief jonge leeftijd en het enthousiasme binnen de vereniging.

Je schrijft een brief, je doet een proefdirectie en dan afwachten maar. Er waren per slot van rekening meer gegadigden….maar een week later mocht ik aantreden als nieuwe dirigent!

Vol energie en motivatie ben ik aan de slag gegaan en dat moest ook want 8 november aanstaande is het eerste concert al! De leden hadden al besloten om het najaarsconcert een andere wending te geven dan andere jaren, maar daarnaast moesten er ook nog een aantal werken met het orkest ingestudeerd worden. Dus gelijk iedereen vol aan het werk!

Zoals ik al zei: een mooie club, waarin ook alle partijen worden vervuld, maar het zou fantastisch zijn wanneer we het ledenaantal wat omhoog kunnen brengen. En daar wacht het orkest en mij een schone taak om HMV van haar beste kant te laten zien.

Want dat hoort ook bij een frisse start: je toekomstvisie en ambities uitspreken naar elkaar en daar samen flink aan werken om dat te realiseren.

Wat die ambitie is? Het aantrekken van nieuwe leden en werken aan het niveau van het orkest. Dit kan prima tegelijk, want wanneer een muziekvereniging groeit, groeit het vaak ook in niveau. Wanneer een orkest groeit in niveau en ledenaantal, krijg je een bredere basis, een constante. Dit is prettig spelen, ook voor leden die nog niet zo lang een instrument beoefenen, zij krijgen steun uit het geheel. Wat is er nu mooier dan muziek maken in een orkest: je hebt plezier en voldoening van het bespelen van je instrument, je speelt samen, samen vertel en beleef je; want muziek is emotie. En wanneer ieder lid dit zo ervaart, groeit het niveau van het orkest ook. Natuurlijk met de nodige oefening thuis, want dat is wel iets wat ik van de leden verlang: waar ik mij inspan en voorbereid, horen zij dit ook te doen.

Samen met HMV heb ik alle vertrouwen in de toekomst: vol energie ga ik deze baan als nieuwe dirigent van dit orkest aan. En ik spreek mede namens het bestuur en de leden, dat wij u graag ontmoeten tijdens de concerten en wie weet kunnen wij u enthousiasmeren zodat wij u in de toekomst kunnen begroeten binnen dit orkest.

Voor meer informatie zie de website http://www.hmv-holten.nl

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer