Nieuw parcours Bevrijdingsloop

HOLTEN – Maandagavond  5 mei vindt de bevrijdingsloop voor de 31e keer plaats. Dit keer vanuit het centrum van Holten, met een voor de lopers nieuw en mooi parcours. De organisatie heeft een gevarieerde en uitdagende route uitgezet. Op de website van de AV Holten staat een link naar een filmpje zodat je dit parcours nu al kunt volgen!  Het publiek ziet de lopers op de ongetwijfeld  prachtig versierde Oranjestraat 2 keer voorbij komen en kan de wedstrijd dus ook goed volgen.

Vanaf 18.30 uur gaan de eerste scholieren hun wedstrijd lopen. De afstanden zijn aangepast aan de leeftijd. De kinderen van de Holtense basisscholen strijden om een wisselbeker voor de beste school. Elke loper kan punten scoren voor zijn/haar school. De school met de meeste punten wordt winnaar van de wisselbeker. Alle lopers van de winnende school delen mee met de prijs!
Daarna komen de G- atleten aan bod voor hun wedstrijd. Vervolgens zijn de kilometervreters aan de beurt voor hun 5 of 10 kilometer. Ongetwijfeld zullen ook triatleten deze wedstrijd gebruiken in training voor hun (Holtense) triatlon. Regionale toppers zullen ook aan de start verschijnen om een ongetwijfeld snelle tijd te lopen.  Maar ook mensen die nog weinig loopervaring hebben zijn van harte welkom op deze mooie loop. Voor ieder wat wils, dus.

Start en finish bevinden zich op de Smidsbelt.  Na inschrijven en ophalen van de startnummers is op 200 meter van de startlocatie. Bij het gebouw van de H.M.V. aan de Dorpsstraat is dit mogelijk en hier kunnen lopers ook omkleden. Parkeren kan op verschillende terreinen zoals de Tuinstraat, Stationsstraat (achter de kerk) en op Kalfstermanweide.

Het programma is erg compact.   Het is daarom van groot belang dat iedereen op tijd aan de start verschijnt. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Johan Schuppert (06-45316548)

PROGRAMMA:
18:30  Scholierenloop Meisjes groep 1 en 2     –          700 meter
18:32  Scholierenloop Jongens groep 1 en 2    –          700 meter
18:50  Meisjes groep 3 t/m 5      –      1000 meter
18:52  Jongens groep 3 t/m 5    –      1000 meter
19:10  Meisjes groep 6 t/m 8    –      1400 meter
19:12  Jongens groep 6 t/m 8    –      1400 meter
19:30  Prestatieloop G-atleten vrouwen en mannen      –       400 meter
20:00  Wedstrijd vrouwen, mannen senioren,
           mannen veteranen     –             10 km
20:05  Wedstrijd vrouwen en mannen    –            5 km

Ook dit jaar kunnen de deelnemers digitaal inschrijven. Dit geldt ook voor de Holtense basisschool scholieren. Ook basisschoolleerlingen uit andere plaatsen zijn natuurlijk van harte welkom op de bevrijdingsloop. Voor de basisschool worden ook nog extra clinics georganiseerd om je goed voor te bereiden op de bevrijdingsloop. Op de website http://www.inschrijven.nl en op de website van de atletiekvereniging, http://www.avholten.nl kan iedereen zich aanmelden en vind je alle informatie.
Let op: na inschrijven kost extra geld. Tijdig aanmelden is gewenst.
Net als vorig  jaar werken we met elektronische tijdwaarneming. Elke deelnemer krijgt een shoe tag. Dit kaartje met chip wordt met een tie rip aan je schoen vastgezet. Voor de wedstrijd haal je het startnummer en de shoe tag op. Deze kun je eenvoudig vastzetten, maar er zijn ook vrijwilligers die je een handje willen helpen met het bevestigen.

PRIJSUITREIKINGEN
Scholieren en G-atleten    : meteen na de finish van de G-atleten
Wedstrijd 5 km    : alleen 1e vrouw en 1e man, direct na finish
Wedstrijd 10 km    : 21u30 uur

Bij de wedstrijdloop van 10 km worden drie categorieën onderscheiden: dames, heren senioren en heren veteranen. Voor elk van deze categorieën zijn 3 geldprijzen beschikbaar.
Daarnaast wordt er op de 10 kilometer ook gestreden voor het Holtens kampioenschap.

Kortom: Er wordt volop sportieve strijd verwacht!!!!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer