Blauw wit D1 wint de KNVB Districts beker

12

HOLTEN – Blauw wit D1 heeft zich geplaatst voor de districts finale oost voor D-pupillen. Een finale is een feest op zich. Met maar liefst 10 auto’s moesten alle spelers en supporters vervoert worden naar sportpark ‘de Noork’ in Hengelo, waar de KNVB de verschillende finales had georganiseerd. De toch wat gespannen kopjes bleken zeer geconcentreerd en bijzonder gemotiveerd om die cup in de wacht te slepen.

Om exact half 10 was de aftrap op het kunstgras van BWO, en het was meteen Blauw wit dat de aanval zocht. Het werd gelijk al gevaarlijk voor het vijandige doel, maar een snel verkregen vrije trap werd tegen het zijnet geschoten.

 

De eerste vloeiende aanval resulteerde in een corrigerend fluitje van de scheids voor buitenspel van Dion, maar na 4 minuten spelen kreeg D1 een corner waaruit Jeffrey de bal over de lat knalde. Blauw wit bleef het doel zoeken, en ruim een minuut later scoorde Stefan de 1 – 0 met een lekkere schuiver langs de paal. Ook na deze goal speelden de Holtense finalisten vol op de aanval, zodat DOS het erg moeilijk had om onder de druk uit te komen. Nadat een vrije trap van wel 35 meter het strafschopgebied van DOS in werd gepompt, kwam DOS er gevaarlijk uit, maar het schot dat voortkwam uit de counter werd vakkundig door keeper Mike gestopt, gevaar geweken.

Na dit eerste wapenfeit uit Denekamp werd DOS wat sterker. Om die felbegeerde beker mee naar huis te nemen moest er immers gewonnen worden. Het spel speelde zich deze fase af op het middenveld, maar Blauw wit leek achter de feiten aan te lopen. Het spel golfde op en neer, zo werd een strakke voorzet van Dion onderschept door de keeper, en schoot de spits van DOS net naast. Een vlammend schot van Stefan werd knap gepareerd door de DOS keeper en nog in diezelfde minuut schoot de rechtsbuiten van DOS rakelings voor onze goal langs. Na dit moment leek Blauw wit zich te hervinden en ging weer meer combineren. Jeffrey legde een mooie voorzet van rechts knap terug op Dennis, maar in de eerste helft waren Dennis en de leren knikker nog geen vrienden, deze 100 % kans ging naast. Plots demarreerde Dennis in combinatie met Roy op het middenveld, en zetten zo een prachtige aanval op. Uit dit prachtige staaltje samenspel kwam de bal voor de voeten van Jeffrey, die bedacht zich geen moment en knalde de bal verwoestend in de rechterbovenhoek, 2 – 0. Tot de rust bleef Blauw wit de bovenliggende partij, maar verder dan een corner zonder resultaat kwam het niet meer, de rust was bereikt.

De thee in de rust bracht nieuwe kracht bij de jongens. Aan de tweede helft beginnen met een 2 – 0 voorsprong is lekker, maar nog geen zekerheidje dus moest er nog geconcentreerd gespeeld worden, er was nog een half uur te gaan. In de eerste 10 minuten van de 2e helft gebeurde er niet veel. Blauw wit hoefde niet zonodig, en hoewel DOS erg graag wilde, bleek Blauw wit D1 deze ochtend gewoon een maatje te groot. Na 10 minuten spelen kwamen de Blauw witten steeds dichter bij het vijandige doel en het was Dennis die met een verschrikkelijk droge knal het net voor de derde keer deed bollen. Een prachtige en voor Dennis zeker bevrijdende goal en daarnaast, 3 – 0 staat wel erg mooi op een scorebord met nog 18 minuten te spelen. Er werd nog lekker gevoetbald door de jongens, maar van beide kanten was het beste er wel af. Blauw wit speelde de wedstrijd professioneel uit, en gaf eigenlijk geen kans weg. Zelf raakten ze nog 2 keer het zijnet en schoot Stefan nog net over, maar het werd steeds duidelijker, die beker ging mee naar Holten. DOS probeerde nog wel met een slotoffensief om de eer te redden, maar de verdediging van Blauw wit stond zijn mannetje, en zo werd deze finale keurig gewonnen met 3 – 0.

Voor het eerst in de geschiedenis wist een team van Blauw wit de bekerfinale district oost te winnen. Het feest was dan ook groot en de waardering voor deze jongens enorm. Het is een (h)echt team met betere en mindere voetballers, maar het zijn allemaal winnaars, dat hebben ze deze mooie dag in Hengelo weer laten zien. De beker prijkt inmiddels hoog op de bekerplank in de kantine, en deze overwinning zal nog jaren voortleven bij de jongens, hun leiders en alle aanwezige toeschouwers die hebben mogen proeven aan de zoete smaak van de overwinning van dit D1.

 

 

12 Reacties
 1. jenneken zegt

  Blauwwit D1 gefeliciteerd.
  Het was spannend langs de lijn.:-)

 2. jenneken zegt

  Blauwwit D1 gefeliciteerd.
  Het was spannend langs de lijn.:-)

 3. seino voortman zegt

  holten C1 ook

 4. seino voortman zegt

  holten C1 ook

 5. bertoo zegt

  klasse gedaan D1 maar nu nog morgen met Dion naar Deventer we zullen zien of we promoveren anders een paar pintjes wegslokken

 6. bertoo zegt

  klasse gedaan D1 maar nu nog morgen met Dion naar Deventer we zullen zien of we promoveren anders een paar pintjes wegslokken

 7. GeWe zegt

  Gefeliciteerd D1
  Dit is vast het begin van nog meer succes.

 8. GeWe zegt

  Gefeliciteerd D1
  Dit is vast het begin van nog meer succes.

 9. Avesaat zegt

  Top gedaan D1!!!

 10. Avesaat zegt

  Top gedaan D1!!!

 11. Avesaat zegt

  Top gedaan D1!!!
  😀

 12. Avesaat zegt

  Top gedaan D1!!!
  😀

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.