Nieuw bij KidsClub Holten: het Wereldkookcafé

0

Ook in het voorjaar van 2017 organiseert ViaVie Welzijn de KidsClub weer. Met activiteiten in de meest uiteenlopende richtingen, waarbij gezelligheid, veiligheid en plezier centraal staan. Een nieuw onderdeel is erbij gekomen, namelijk het Wereldkookcafé, welke om de 2 weken bij de KidsClub plaatsvindt.
De KidsClub is voor alle kinderen van 6 t/m 10 jaar en vindt elke donderdagmiddag plaats in jeugdhonk ‘Hole-10’ aan de Tuinstraat 2 in Holten, tenzij anders aangegeven (Wereldkookcafé in zaal 6 van het Kulturhus). De middag vind plaats van 14.45 tot 16.15 uur. Zo kunnen deelnemers direct uit school binnen komen, natuurlijk staat er dan eerst een glas limonade klaar voordat er van start gegaan wordt.
Iedere donderdagmiddag staat er weer een andere activiteit op het programma, waarbij we het nieuwe Wereldkookcafé afwisselen met creatieve en sportieve activiteiten. De bezoekers van de KidsClub betalen hier € 3, – per kind per middag voor.

2 maart: Wereldkookcafé – Amerika
Een beetje ketchup, mosterd uitjes en een augurkje erbij. Wie wil er nou niet zo’n overheerlijke Amerikaanse hamburger en het liefst natuurlijk met een lekkere plak kaas!

9 maart: Dromenvangers maken
Een dromenvanger vangt al je slechte dromen op in het net, zodat alleen de goede dromen over blijven. De dromenvangers zijn afkomstig van de indianen en zijn gemaakt in vele verschillende kleuren. En wij gaan er zelf een maken!

16 maart: Wereldkookcafé – Azië
Een loempia is een gerecht dat onder meer in de Indonesische, de Vietnamese, de Cambodjaanse en de Thaise keuken wordt geserveerd. Hij wordt gegeten als voorgerecht, maar ook als snack. En dat gaan wij lekker doen, natuurlijk nadat we de loempia’s zelf hebben gemaakt!

23 maart: Piratentocht
Als echte piraten gaan we vandaag op pad om op zoek te gaan naar de schatkaart. Lukt het jullie om deze te vinden, en de schat te ontdekken…?

30 maart: Wereldkookcafé – Spanje
Een tapa is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. En dat zijn kleine hapjes, dus vandaag maken we meerdere heerlijke Spaanse hapjes!

Opgeven voor de activiteiten van de KidsClub is verplicht, zodat we rekening kunnen houden met de inkoop van materiaal en ingrediënten. Met name voor het Were;dkookcafé geldt: wees er snel bij, want VOL = VOL!
Neem contact op met ViaVie Welzijn via 0548- 36 27 55 of mail naar [email protected]. Ook kunt u altijd een kijkje nemen op onze website http://www.viaviewelzijn.nl .
Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de KidsClub of het andere kinderwerk van ViaVie Welzijn kunt u contact opnemen met Patricia van Erven (beroepskracht) of Maaike Meppelink (stagiaire) via 0548 36 27 55 of [email protected] / [email protected]

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer