Nederlandse Kampioen schappen te Bentelo 604 kg Klasse.

0

HOLTEN/BENTELO – Naar meerdere jaren met geringe deelname was het super om te zien dat er maar liefst 14 ploegen zich hadden aangemeld voor deze 640 kilogram te Bentelo.

Helaas viel gisteren de ploeg Haggmölle uit i.v.m met een brommerongeluk waardoor 2 spelers direct geblesseerd waren dus bleven 13 ploegen over verdeeld over 2 poules.

OKIA was in de 2e poule ingedeeld samen met:

Valleitrekkers
Veense Boys A
Eibergen B
Streefkerk A
Spoortrekkers

Eerste trekbeurt begon tegen Spoortrekkers deze heren kennen we goed van de Salland Wintercompetitie Competitie, dit gaf ons een “licht” voordeel en de beide trekbeurten werden gewonnen.
Daarna werd zonder teveel moeite Eibergen aan de kant gezet, hierna begon het “echte” werk tegen de Veense Boys dit is een ander kaliber en een serieuze titel kandidaat met een vreemde manier van touwtrekken door de vele en lange slagen die zij maken.
OKIA begon zeer goed tegen de Veense Boys door na vele worstelingen 2 meter gehaald te hebben helaas konden we de laatste 2 meter niet meer halen en werd de wedstrijd verloren.
Ook de 2e beurt ging helaas aan de Veense Boys hierdoor kwam de druk bij OKIA te liggen om de overige wedstrijden te winnen!!

Na de Veense Boys moest OKIA aantreden tegen Valleitrekkers langzaam begon kantverschil mee te spelen en werd de wedstrijd beëindigt in een gelijkspel. OKIA werd hierdoor afhankelijk van het onderlinge resultaat tussen Veense Boys en Valleitrekkers. Maar eerst moest de laatste wedstrijd natuurlijk nog gewonnen worden tegen Streefkerk dit werd met enige moeite gehaald.
Helaas bleek na het optellen van de punten dat Veense Boys 13 punten, Valleitrekkers 11 en OKIA 10 punten dus 3e in de poule en uitgeschakeld voor de kruisfinales.

In de andere poule hadden Eibergen 1 en de Bisons de eerste twee bereikt daardoor gingen dus de kruisfinales gingen tussen Eibergen – Valleitrekkers en Bisons – Veense Boys.
Eibergen was de bovenliggende partij tegen de Valleitrekkers en beide trekbeurten gingen relatief makkelijk naar Eibergen. De ander wedstrijd gaf een heel ander beeld! Bisons een sterke verdedigende ploeg tegen de Veense Boys een ploeg die ervan houdt om via zware rukken de tegenstander in beweging te krijgen. de Bisons begon als de favoriet in deze partij maar moeten deels door het weggeven van eigen initiatief de meerdere in beide beurten erkennen in de Veense Boys.

Hierdoor mochten de Bisons en Valleitrekkers strijden om de 3e plek en Eibergen – Veense Boys om de 1e plek. Bisons begon op de “slechte” zijde tegen Valleitrekkers en na zo’n 4 minuten werd de eerste trekbeurt gewonnen. De 2e trekbeurt maakte Bisons het zichzelf opnieuw lastig door te relaxed te gaan staan en dit gaf Valleitrekkers moed en werd het een echte martelgang voor de Bisons om het verlossende punt te halen. Geholpen door het front uit het Oosten met vele aanmoedigen werd de 2e trekbeurt toch nog gewonnen door de Bisons en zij werden daardoor 3e in de 640 klasse op de NL kampioenschappen.

De finale tussen Eibergen – Veense Boys was niet echt spannend Eibergen was de bovenliggende partij gedurende de gehele wedstrijd Veense Boys probeerde naar hun beste kunnen maar Eibergen kwam niet echt in de problemen en werd op deze Zaterdag de terechte Nederlandse Kampioen.

Uitslagen:

Eibergen
Veense Boys A
de Bisons
Valleitrekkers
OKIA
Lagerweij
Streefkerk A
Oele
Streefkerk B
Gelderswoude
Eibergen B
Spoortrekkers
Veense Boys B

Volgend jaar moeten we het nogmaals proberen om sinds een lange tijd een keer weer kampioen te worden in de 640 kilogram klasse op een Nederlands Kampioenschap!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.