Müller Holten mag uitbreiden

HOLTEN – Transportbedrijf Müller uit Holten mag uitbreiden aan de zuidkant van de Keizersweg. Wel moet het bedrijf samen met de gemeente zorgen voor een zeer veilige fietsverbinding tussen Holten en industrieterrein Vletgaarsmaten.
Bovendien wil de SGP dat Müller wordt verplicht de grond aan de gemeente te verkopen, mocht het bedrijf dit ooit kwijt willen. Ook willen de fracties dat de groenstrook tussen de geplande uitbreiding en woningen aan de Aaltinksweg blijft gehandhaafd.

Dat bleek gisteravond tijdens de commissie Grondgebied. Alleen de PvdA is tegenstander. Volgens de fractie probeert de gemeente juist zo min mogelijk industrie vlakbij woningen te hebben, bijvoorbeeld door industrieterrein De Kol te transformeren tot woonwijk. Ruimte voor industrie is er volgens de PvdA buiten het dorp.

Müller wil tegenover de huidige vestiging een extra bedrijventerrein van 5,5 hectare bouwen. Dit stuit op verzet van bewoners van de Aaltinksweg. Zij menen dat op het terrein niet mag worden gebouwd. Na nader onderzoek meent de commissie dat uitbreiding toch door kan gaan. Volgens de politici zijn er al eerder plannen geweest voor dit stuk grond.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer