Mondhygiëniste Annet Boode opent “Mond-Consult” in Holten

HOLTEN – Eerste Holtense mondhygiëniste biedt ook ambulante mondzorg.

Onder de naam “Mond-Consult” start Annet Boode binnenkort haar eigen praktijk. “Na meer dan twintig jaar met veel plezier in verschillende tandarts- en mondhygiënistenpraktijken te hebben gewerkt, is nu de tijd gekomen om me zelfstandig te vestigen”, zo geeft de geboren en getogen Holtense aan.

 “Het idee speelt al langer maar na een gesprek met Rita Beldman (ITC), werden de plannen snel concreet.  Aangezien ik van nature geïnteresseerd ben in “de mens achter de cliënt” kijk ik, samen met de cliënt, verder dan alleen de mond. Veel mondproblemen vinden hun oorzaak elders in het lichaam èn  aandoeningen in de mond kunnen invloed hebben op de algehele gezondheid. Deze benadering past heel goed in het Integraal Therapeutisch Centrum in Holten. De mond is dé toegangspoort tot het menselijk lichaam. De invloed daarvan wordt nog  onderschat.”

Annet is, in 1992, afgestudeerd aan de Academie voor mondhygiëne (HBO) in Utrecht. Mondhygiënist is een beschermde titel. Een mondhygiënist mag zelfstandig, zonder aanwezigheid van een tandarts, behandelingen uitvoeren. Het beroep valt onder de wet BIG. Een zelfstandig gevestigd mondhygiënist is zonder verwijzing van de tandarts toegankelijk. In overleg met de cliënt brengt de mondhygiëniste verslag uit aan de behandelend tandarts en eventueel aan andere zorgverleners.

Annet gaat verder…..”Al snel na mijn studie zag ik verbanden tussen tandvleesproblemen, algehele weerstand en (chronische) stress bij cliënten. Hierover was in die tijd nog niet veel bekend.  De psyche van de mens heeft mijn interesse en speelt hierbij vanzelfsprekend een rol.  Omgaan met spanning of angst, gedragsveranderingen in werking zetten en kennis op duidelijke wijze overbrengen zijn belangrijke  onderdelen binnen mijn werkzaamheden.    .                                                                                  

“Preventie”…..  beter voorkomen dan genezen!
De mondhygiënist is dé preventiespecialist binnen het tandheelkundig team. Het geven van voorlichting en (individulele) instructie en adviezen op gebied van mondgezondheid, en daarmee algehele gezondheid, is van groot belang. In eerste instantie kost dit tijd en geld maar op termijn maakt deze benadering de cliënt onafhankelijker van tandheelkundige en wellicht ook andere medische hulp.  Daarmee worden uiteindelijk behandelingstijd, -kosten en -pijn bespaard.

Naast het onderzoeken en beoordelen van de mondgezondheid en het opstellen van een behandelplan rondom het fundament van het gebit (het parodontium), wil ik mensen graag zo objectief mogelijk voorlichten. Daarmee probeer ik de cliënt inzicht geven en zich bewust te laten worden van oorzaken, gevolgen en eigen verantwoordelijkheid bij mondgerelateerde klachten of aandoeningen.”

“Ambulante mondzorg” …. mondzorg op locatie
Naast haar activiteiten in het ITC richt Annet zich op mondzorg aan huis of op locatie. Daarbij kan gedacht worden aan individuen of gezinnen die graag thuis en/of buiten de gangbare praktijkopeningstijden behandeld willen worden. Ook angstige of minder mobiele cliënten kunnen een beroep op haar doen.  Of u voor vergoeding van behandeling in aanmerking komt hangt af van zorgverzekeraar en verzekeringspakket.

Annet is lid van de NVM (Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten) en staat ingeschreven in het KRM (Kwaliteitsregister Mondhygiënisten).  Dit betekent dat ze voldoet aan bij- en nascholingscriteria.
Voor een  GRATIS TANDVLEESCHECK  of kennismaking met Annet bent u van harte welkom op zaterdag 31 augustus a.s. tussen 13.00 en 17.00 uur, tijdens de open middag van het Integraal Therapeutisch Centrum aan de Keizersweg 25, 7451 CS  te Holten. (www.ritabeldman.nl)

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Annet Boode via 

http://www.mond-consult.nl of  06-21912970

2 Reacties
 1. Reinier zegt

  Beste Annet,

  Ik wens je bijzonder veel succes met je nieuwe praktijk.
  een hele aanwinst voor de zorg in Holten en omgeving!!!

  Reinier

 2. erik zegt

  vind het leuk dat je voor jezelf bent begonnen je ben altijd al een heel zelfstandige vrouw geweest misschien kom ik weer bij voor mijn tanden het voelde bijzonder goed

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.