Moestuin zeskamp bij de Bosschool

0

HOLTEN – Het is weer lente. Tijd om de moestuin in te zaaien!

Omdat de moestuin bij de Bosschool dit jaar voor het eerst in gebruik wordt genomen, werd er een feestelijke dag van gemaakt.

Er was een moestuin-zeskamp georganiseerd. Naast het poten, planten en zaaien waren er diverse spelletjes. Natuurlijk allemaal in het teken van de moestuin.

Er werden bessenstruiken, appel- en perenbomen geplant, diverse soorten groente gezaaid, uien en aardappels gepoot. Na de uitleg gingen de leerlingen fanatiek aan de slag met de schop en de harkjes. Maar er was nog veel meer. Welk team is het snelst bij de kruiwagenrace? Wie vult de meeste gieters bij de hindernisbaan? Welk team is het best in het sorteren van allerlei zaden? Welk team komt, voorzien van blinddoek, het best over het bloemkolenveld? Wie graaft het grootste gat?

Alle groepjes bestonden uit leerlingen van diverse leeftijden. Het was een zeer gezellige dag, met een mooie moestuin als resultaat. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Jantje Beton, en de sponsoring van tuincentrum Hagels en C1000 Leon Haanstra. Leerlingen, leerkrachten en ouders van de Bosschool danken hen voor hun bijdrage.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.