Zilver en brons voor hockeyteams Waerdenborch

0

HOLTEN – Afgelopen vrijdag stonden maar liefst twee hockeyteams van De Waerdenborch op het podium tijdens de Nationale Schoolhockeycompetitie. Het jongensteam won zilver, het meisjesteam brons. Een unicum voor De Waerdenborch. Niet eerder in de geschiedenis wist zij een podiumplaats te
veroveren.

Het jongens hockeyteam van De Waerdenborch heeft de zilveren medaille veroverd op het Scholierenhockeytoernooi dat op vrijdag 19 april in Hengelo werd gehouden. Voor De Waerdenborch is een podiumplaats een unicum en een hele prestatie. De individuele spelers komen namelijk van diverse clubs waaronder Goor, Deventer, Holten en Nijverdal. Hun tegenstanders zijn goed getrainde standaardelftallen van scholen uit Noord en Oost Nederland. Onder aanvoering van trainer Thijs Fincken en coaches Van Zoelen sr. en jr. speelden de jongens de halve finale tegen het Veluws College uit Apeldoorn. Direct daarna was de eindstrijd tegen het Bonhoeffer uit Enschede. De meisjesteams speelden onder meer tegen OSG Hengelo en het Bonhoeffer uit Enschede. Daar werd helaas van verloren. Maar de overige partijen werden gewonnen en gelijk gespeeld, zodat zij uiteindelijk de derde plek deelden met het Staringcollege uit Lochem.

Nationale Schoolhockeycompetitie
De Nationale Schoolhockeycompetitie wordt ieder jaar georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Dit keer was het de elfde keer en deden zo’n 10.000 kinderen uit het voortgezet onderwijs meer. Op 50 verenigingen verspreid over heel Nederland werd 19 april jl. in 4 categorieën gespeeld, meisjes en jongens jong en meisjes en jongens oud. Totaal doen ongeveer 730 teams mee aan dit evenement; zij vertegenwoordigen 250 scholen. Op 7 juni is de finale.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.