Modeshow tussen de varkens tijdens open dag Piggy’s Palace op 30 juni

0

HOLTEN/BATHMEN Zaterdagmiddag 30 juni zijn geïnteresseerden vanaf 13.00 uur tot 18.oo uur welkom om kennis te maken met het Piggy’s Palace in Loo-Bathmen (www.piggyspalace.nl).

Op dit bijzondere varkensbedrijf van familie Stegink lopen varkens vrij in de wei en kunnen zij baden in modderpoelen en zich verschuilen in de zwien’nbarg.

Ook krijgen zij verschillende soorten voer. En dat proef je in het PiPaPorcvlees! Op de open dag kunnen bezoekers het PiPaPorc vlees proeven, maar dat is niet alles. U kunt tevens genieten van een modeshow tussen de varkens verzorgd door The Fashion Farm. En er is nog veel meer te beleven op 30 juni aan de Bettinkdijk 7 in Bathmen. Kom naar Piggy’s Palace!

De trotse varkenshouders Erik en Paula Stegink willen graag dat iedereen kennis maakt met hun initiatief om varkens buiten te houden én vlees te leveren dat uitmuntend van smaak is. In hun Piggy’s Palace lopen sinds half april de varkens buiten. Tijdens de open dag op 30 juni verzorgt The Fashion Farm een modeshow. De modellen zullen even moeten wennen aan de locatie, want de catwalk bevindt zich tussen de varkens. Een unieke ervaring voor zowel de bezoekers als voor de modellen.  Welke big is het snelst tijdens de biggenrace?

Welzijn
In Piggy’s Palace staat het welzijn van het varken voorop. De varkens worden buiten gehouden op professionele wijze en er wordt geen antibioticum gebruikt. Piggy’s Palace sluit niet alleen aan bij de behoeften van het varken, maar past ook in het Bathmense landschap. Onderdeel van dit landschap zijn de “Zwien’nbarg”, waar de varkens comfortabel en beschut kunnen liggen, diverse gewassenveldjes (“de Smaakakkers”) waar ze kunnen eten, grasland en een modderpoel. Dit hele systeem is uniek en nieuw in Nederland. Op de open dag op 30 juni kunnen bezoekers Piggy’s Palace echt beleven. Varkenshouder Erik Stegink vertelt over zijn bedrijf en met behulp van camera’s kunt u een kijkje nemen in de kraamstal en live getuige zijn van de geboorten van de nieuwe bonte Piggy’s Palace biggen.

PiPaPorcvlees

De Piggy’s Palace biggen krijgen verschillende soorten voer, waardoor het vlees ook anders zal smaken. Het PiPaPorcvlees is beschikbaar in de smaakvariatie mosterd, kruiden en eikeltjes. Op de open dag kunt u de verschillende soorten vlees proeven en vleespakketten bestellen. De koks van Restaurant  Graaf bistro Otto verzorgen samen met Harry ten Have een proeverij. Een unieke kans om een heerlijk stukje vlees uit te proberen. Wilt u nog meer proeven dan kunt u in restaurant Graaf Otto, Bettinkdijk 2 in Loo-Bathmen kiezen voor het speciale PiPaPorc menu, reserveren kan via http://www.graafotto.nl !

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer