MKB verdient een blijvend lage energierekening

HOLTEN – Ondernemers van het midden- en kleinbedrijf kunnen een Energiescan laten maken van hun bedrijf.

Daardoor kan snel worden gezien hoeveel bespaard kan worden op bijvoorbeeld verlichting, verwarming en productkoeling. De energiescan geeft praktisch advies hoe snel en zonder al te ingrijpende vervangingen energie bespaard kan worden. De gemeente Rijssen-Holten betaalt de eerste 400 energiescans wanneer een van de aanbevelingen uit de scan uitgevoerd wordt. De provincie Overijssel subsidieert de te nemen maatregelen.

 
 
De Energiescan is een zeer doeltreffend onderzoek waarbij het energieverbruik van een onderneming overzichtelijk en snel in kaart gebracht wordt. Snel en gemakkelijk! Direct is zichtbaar hoeveel bespaard kan worden op onder andere verlichting, verwarming en productkoeling. En er is praktisch advies hoe de ondernemer snel – zonder al te ingrijpende vervangingen – energie (en dus geld) kan besparen. Onderdeel van het rapport dat de ondernemer ontvangt is een benchmarkrapportage: een vergelijking van het eigen energieverbruik met bedrijven binnen de branche. Speciaal voor de ondernemers in Overijssel is een prijs van € 200 afgesproken.
 
Gemeente Rijssen-Holten betaalt de energiescan

De gemeente Rijssen-Holten wil het voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) nog aantrekkelijker maken. De gemeente betaalt deze  € 200, onder voorwaarde dat de ondernemer een van de aanbevelingen uit de scan gaat uitvoeren. Hierbij wordt hij of zij geholpen door  aantrekkelijke subsidieregelingen van de provincie Overijssel. Op de in de energiescan genoemde maatregelen ontvangt de ondernemer een subsidie van 25% met een maximum van € 2.500,–.

Op=op

In totaal kunnen 400 MKB- ondernemers uit Rijssen-Holten gebruik maken van deze gemeentelijke regeling.  De provinciale regeling is opengesteld voor maximaal 1.000 mkb-bedrijven.

Neem een voorschot op de toekomst  
Besparen op uw energieverbruik is nu nog vrijblijvend, maar wordt in de toekomst meer en meer verplicht in het kader van energiebewust ondernemen. Voorkom hoge kosten en ga nú aan de slag met energiebesparing!  

Aanvragen Energiescan

Het aanvragen van de Energiescan kan eenvoudig met het aanvraagformulier via http://www.energiebesparenRijssen-Holten/zakelijk . Binnen vier werkdagen volgt een antwoord. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer