Mintonette Dames 1 blijft winnen

HOLTEN – Daar waar normaal gesproken de wedstrijden vroeg beginnen, was afgelopen vrijdag een uitzondering. Een latertje tegen HVC, de nummer drie van de competitie. De weg vinden naar de sporthal bleek bleek al een beproeving, wegomleidingen stuurden de dames alle kanten op maar uiteindelijk kwam iedereen toch op tijd aan.

De Holtense dames stonden tegenover een zeer ervaren team dat het gebrek aan slagkracht compenseerde met de kunst geplaatste ballen te geven en ook veel ballen te kunnen retourneren. Mintonette was deze wedstrijd wat gehandicapt door het gemis van twee buitenspelers met als gevolg dat er geschoven werd in posities.

In de eerste set liepen de punten gelijk op. Mintonette speelde goed samen, maar HVC bleef de aanvallen goed verdedigen. Op wilskracht en met veel spel variaties werd deze set binnen gehaald. De tweede set begon Mintonette met een slechte start. HVC bleef punten scoren en Mintonette was even de weg kwijt. Ondertussen stond het 11-20 voor HVC. Na een inspirerende speech van de coach sloeg Mintonette weer terug. Hoewel verloren was de stand 25-23 wat betekent dat er 13 punten waren ingelopen.

Na dit verlies wist Mintonette dat ze wat harder moest gaan werken. De schouders gingen er onder en daar waar andere teams misschien zouden opgeven, is de kracht van dit jonge team dat ze harder gingen knokken. De derde set won Mintonette met 25-18. De laatste set is gewonnen door Mintonette met 25-22. De servicedruk viel deze avond wat tegen en zorgde dat het veldspel meer te verwerken kreeg, dit gaat de meiden steeds beter af.
Wederom een mooi resultaat waarmee de dames hun tweede plek hebben verstevigd. De trainingsresultaten beginnen een afspiegeling te krijgen in de wedstrijd en het vertrouwen binnen het team wordt steeds zichtbaarder.

Reacties zijn gesloten.