Miljoen te kort voor sportplan

0

HOLTEN – De 32 woningen die worden gebouwd op het huidige sportpark Meermanskamp in Holten leveren de gemeente 1,25 miljoen euro minder op dan werd verwacht. Als oorzaak noemt Rijssen-Holten de economische crisis: de 32 kavels brengen minder geld op.

Verder laat de toestemming van de provincie om huizen te bouwen op Meermanskamp langer op zich wachten. Ten slotte blijkt nu dat sommige kosten hoger uitvallen dan in de eerste ruwe begroting was verwacht.

De tegenvaller kan gevolgen hebben voor het Netwerkplan Sport in Holten. Volgens dit plan verhuizen de clubs op Meermanskamp naar sportpark ’t Vletgoor, wordt dit laatste terrein opgeknapt en uitgebreid en worden op Meermanskamp 32 (dure) huizen gebouwd. De opbrengst van die woningbouw moest de renovatie- en uitbreidingskosten van ’t Vletgoor dekken.

Inmiddels is een zoektocht begonnen naar manieren om het gat te dichten. De projectleider van het Netwerkplan Sport heeft opdracht gekregen verschillende maatregelen te onderzoeken en het gemeentebestuur te adviseren.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer