MG: ‘Geen aanvullend onderzoek’

0

DEN HAAG/HOLTEN – De Mengvoeder Groep (MG) bv. wil geen nader onderzoek laten verrichten naar de bodemverontreiniging onder het tankstation aan de Larenseweg in Holten.

Volgens de Mengvoeder Groep, die jarenlang MG Tankservice aan de Larenseweg runde, is zij niet verantwoordelijk voor de eventuele bodemverontreiniging.

De gemeente Rijssen-Holten denkt daar anders over en legde het winkel- en handelsbedrijf een dwangsom van maximaal 10.000 euro op om MG op die manier te dwingen alsnog met een aanvullend bodemonderzoek te komen. MG stapte vervolgens naar de Raad van State om te voorkomen dat ze een dwangsom moet betalen.

De zaak werd maandag in Den Haag behandeld. Hierbij bleek dat het maar zeer de vraag of de Raad van State iets kan doen voor MG. In juli stelde de Raad MG immers nog verantwoordelijke voor de verwijdering van de oude brandstoftanks in de bodem aan de Larenseweg. MG heeft tot 1 januari om die tanks weg te halen. Voor die tijd moet een aanvullende bodemonderzoek zijn gedaan om te kunnen bepalen hoe groot de verontreiniging in de grond is. De Raad van State doet binnen twee weken uitspraak.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.