Markvoort legt tuinen duurzaam aan

0
HOLTEN – Hoveniersbedrijf Groenkreatief Markvoort verzorgt in Holten en (verre) omstreken de aanleg – en onderhoudswerkzaamheden van tuinen op een duurzame manier. Zo is Groenkreatief Markvoort samen met AH daktuinadvies bezig met het opzetten van een kwekerij en dat heeft een naam: Holland roofgarden.

Met ervaringen in dak en gevelbegroening is Groenkreatief Markvoort begonnen met het kweken op kleine schaal van vegetatiematten, in samenwerking met AH daktuinadvies uit Alblasserdam. 

Waarom een groendak?
Een groendak kent vele voordelen;
– het isoleert.
– het dempt lawaai.
– het reduceert regenwater, ± 65% minder afvloei.
– Het is een mooi gezicht met veel kleuren.
– Het brengt leven op het dak, zoals vlinders, hommels en bijen.
– Het verlengt de levensduur van de dakconstructie, geen UV straling op de dakafdichting.

Waarom een kwekerij?
Omdat er steeds meer vraag komt naar sedummatten en het aanbod beperkt is, is men begonnen om de kweek zelf ter hand te nemen. Ook is er ook contact gezocht met een bedrijf uit Stuttgart, omdat Duitsland al veel verder is qua ontwikkeling op dit gebied. Na enige tijd is Holland Roofgarden B.V. ontstaan.

De matten van Holland Roofgarden B.V. zijn gekweekt na Duitse maatstaven en voldoen aan de hoge kwaliteitseisen uit Duitsland.(FLL-richtlijnen)

Er ligt nu ±3 hectare aan sedummatten en er zijn plannen voor uitbreiding van de kwekerij, want er wordt in noordwest europa geleverd en er zijn interesses vanuit zuid-europese landen. Ook kunnen matten worden geweekt op bestelling bijv. met kruiden, grassen of lavendel.

Holland Roofgarden B.V. levert aan groothandelaren, bedrijven en particulieren. Daarnaast worden complete doe-het-zelf parketten aangeboden, zodat mensen ook (kleine) oppervlakten kunnen aanleggen, zoals carports,garagedaken,tuinhuisjes e.d.  

Samenwerking.
Door de samenwerking van AH Daktuinadvies en Groenkreatief Markvoort is er een unieke situatie ontstaan. Heeft u advies nodig kunt u via Groenkreatief Markvoort bij AH Daktuinadvies terechtkomen, maar voor de uitvoering van daktuinprojecten kunnen particulieren, bedrijven en overheden via AH Daktuinadvies weer bij Groenkreatief Markvoort terecht komen.

Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in dak –en gevelbegroening en daardoor ontstaat er een unieke samenwerking en daaruit ontstaat er deskundig advies voor particulieren, bedrijven en overheden. Zoals u dus merkt kunt u zowel adviserend als uitvoerend goed terecht bij Holland Roofgarden.

De kwekerij van Holland Roofgarden B.V. is gelegen aan de Oude Stationsweg 8 vlakbij het plaatsje Dijkerhoek tussen Holten en Bathmen. Er is de mogelijkheid om op afspraak te kijken en de informatie kunt u vinden op http://www.markvoortholten.nl 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.