Marit Ligtenberg geïnstalleerd als commissielid voor het CDA

0

HOLTEN – In de raadsvergadering van donderdag 14 februari aanstaande zal Marit Ligtenberg worden geïnstalleerd tot commissielid in de raad van Rijssen-Holten.

Met deze installatie wordt Marit Ligtenberg (19) het jongste vrouwelijke commissielid ooit in de raad van Rijssen-Holten!

Afgelopen oktober gaf Harry Dul aan zijn taken als commissielid te willen beëindigen. Na 28 jaar werkzaamheden in de raad en commissies te hebben gedaan, gaf Harry het stokje door.

In Marit Ligtenberg heeft het CDA een nieuw talent gevonden. Aanstaande donderdag zal ze, tijdens de raadsvergadering, worden geïnstalleerd als commissielid. Met haar installatie wordt ze het jongste vrouwelijke commissielid ooit in de raad van Rijssen-Holten!

De keuze voor het CDA was voor Marit niet moeilijk. Marit:”  Ik heb gekozen voor het CDA om een aantal redenen. Allereerst vind ik het belangrijk dat de christelijke waarden vertaald worden in de partij. Christen-democratische uitgangspunten zijn er niet alleen voor christenen, maar hebben waarde voor de hele samenleving. Wat me daarnaast aanspreekt is dat het CDA uitgaat van de kracht van de samenleving. Het is binnen onze partij niet ‘ik’ maar ‘wij’ en dat is iets wat ik juist ook in de samenleving van groot belang vind.”

Vanaf haar lidmaatschap in 2011 heeft Marit zich ingezet voor het CDA en laten zien een goede aanvulling te zijn in de fractie. “Als bestuurskundige in opleiding kunnen we de komende jaren veel plezier gaan beleven aan de kennis en inzet van Marit. Met de verjonging in de fractie laten we tevens zien dat we de inbreng van jongeren serieus nemen. Het CDA luistert niet alleen naar jongeren, maar geeft ze ook een kans om hun talent in de praktijk te brengen”, aldus fractievoorzitter Isa Kahraman.

Jongeren zijn dan ook de doelgroep waarvoor Marit zich in het bijzonder in wil zetten. Marit: “Ik weet wat er speelt onder jongeren en wil die ervaring ook gebruiken. Ik wil die ervaring inzetten om te werken aan een samenleving die een veilige plaats biedt aan jong en oud, aan man en vrouw en aan ieder ras. Een wereld waar arm en rijk, jong en oud met elkaar optrekken. Een wereld waar het goed is om te wonen; kortom een wereld waar mensen leven met een kloppend hart voor elkaar!”

De installatie van Marit Ligtenberg zal a.s. donderdag plaatsvinden in de raadsvergadering. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Rijssen. De installatie staat geagendeerd als punt 13; zie daarvoor ook de agenda van de raadsvergadering.1 Het CDA Rijssen-Holten heet u van harte welkom!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer