Mac Voorjaarsrit met internationale deelname

0

HOLTEN – Voor de op zaterdag 7 maart a.s. te houden 63e MAC ? Voorjaarsrit bestaat van deelnemers zijde inmiddels al flinke belangstelling.
De organisator van deze endurorit, Motor ? en Automobielclub ?de Holterberg?, heeft al ruim over de 200 inschrijvingen binnen maar dit aantal zal naar verwachting nog zeker toenemen, met name door de ??ndaglicentiehouders  die op de wedstrijddag zelf nog kunnen inschrijven.

Onder de inschrijvers treffen we bijna alle Nederlandse ?enduro ? toppers?, terwijl een aantal buitenlandse inschrijvingen, zorgen voor een internationaal tintje aan dit evenement. De rit telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro 2009. 

De route van de 63e editie van de MAC-Voorjaarsrit heeft een lengte van bijna 70 kilometer, de inters rijden vier ronden en de nationale deelnemers drie.  

In de route zijn drie zogenaamde crossproeven opgenomen, welke vrij toegankelijk zijn voor publiek. Deze proeven zijn uitgezet op geheel afgezette delen van het parcours en hier worden de tijden van de rijders opgenomen. De tijden van alle proeven bij elkaar opgeteld bepaalt de klassering van de deelnemers in de verschillende klassen.

Proef I is op het motocross-circuit ?de Zuurberg?, in tegenstelling tot voorgaande jaren zal deze proef niet telkens uit twee ronden, maar gewoon uit ??n ronde bestaan en een lengte hebben van 6 kilometer. Proef II is uitgezet in de buurtschap ?Helhuizen? en heeft een lengte van bijna 3 kilometer en proef III tenslotte is geheel nieuw en gesitueerd op het industrieterrein ?Vletgaarsmaten?. Met diverse stukken asfalt erin belooft het wel iets aparts te worden, de lengte zal ongeveer 6 km zijn.

De start en finish vinden plaats bij clubgebouw ?t Stuurhuus, Beusebergerweg 37 te Holten, gestart wordt er vanaf 8.30 uur en zo rond 15.30 zal de laatste deelnemer aan de finish zijn.   

Natuurlijk wordt er door velen met spanning naar deze eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen uitgekeken. Gepromoveerde rijders, wisseling van klasse en of motormerk, het is allemaal even afwachten geblazen hoe het uitpakt. Zo ook voor de Holtenaren en tevens MAC leden, Erik en Allan Davids. Jarenlang streden zij in de zwaarste klasse bij de internationalen en niet zonder succes, dit jaar zijn ze echter overgestapt van hun vertrouwde KTM?s op Yamaha motoren en daarbij tevens van klasse gewisseld. Ze hebben er echter alle vertrouwen in ook nu weer in het voorste gelid mee te kunnen strijden. Of met name Erik zich kan mengen in de strijd om de overwinning in deze klasse is maar de vraag, maar een klassering in de top vijf behoort voor hem zeker tot de mogelijkheid.

Ook van verschillende andere deelnemende clubleden heeft men bij de organiserende vereniging MAC ?de Holterberg? hoge verwachtingen. Met name van Erald Lammertink mag veel verwacht worden, hij moet immers de ONK-titel van vorig jaar verdedigen en zal dus alles in het werk stellen om in zijn klasse de overwinning binnen de vereniging te houden.  Maar ook Ismo ten Velde, Marco Elting, Henk Spenkelink, Wim Hendriks en Bj?rn Schreijer moeten stuk voor stuk in hun klasse voor verassingen kunnen zorgen.  

Al met al belooft het een spannende strijd te worden.

Voor de laatste informatie, deelnemerslijst en precieze plaats en doorkomsttijden van de proeven, kan men terecht op de MAC-site: http://www.macdeholterberg.nl

Voor off roadrijders bestaat er ook weer de mogelijkheid om de route ??nmaal te rijden en wel direct nadat de laatste wedstrijdrijder is vertrokken voor zijn laatste ronde, dit zal om plm. 14.30 uur zijn.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.