Levende standbeelden gezocht voor Uutmarkt

HOLTEN – Op zaterdag 5 september organiseert het Kulturhus Holten weer de jaarlijkse Uutmarkt. De aftrap van het nieuwe seizoen vol met culturele en culinaire verrassingen en nog veel meer, zoals een kinderbeweegstraat en modeshows. Deze keer wordt er in het Kulturhus ook een bijzondere tuin aangelegd: de ‘Levende Beeldentuin’.

In deze tuin staan maar liefst veertien levende standbeelden, ofwel living statues. Van bronzen ‘denker’ tot een kitsche Maria. Ertussen kom je middeleeuwse, sprookjesachtige, kinky en abstracte figuren tegen. De living statues lijken ‘echt’ en staan heel stil. Dat is de kunst, tot ze opeens toch een onverwachte beweging maken en er zomaar ineens contact is tussen speler en publiek.

Workshop en optreden
Wat het speciaal maakt, is dat er naast een aantal professionals ook een aantal amateurs tussen staan. Zij volgen op zaterdag 5 september in de ochtend een workshop, gegeven door expert Eveline Beuman van het bedrijf ‘Living Sculptures’ uit Nijmegen. Na een introductie in de basistechnieken meet ze de deelnemers een pak aan en gaan ze in de schmink. Na de voorbereiding treedt men dezelfde dag nog op in de levende beeldentuin!

Wie doet mee?
Het Kulturhus Holten zoekt nog een aantal enthousiaste deelnemers. Wie gaat deze uitdaging aan om voor één dag een levend standbeeld te zijn? Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. Deelname is geheel gratis.

Over de Uutmarkt
De Uutmarkt 2015 vindt plaats in het centrum van Holten. Vanaf 16.00 uur barst het feest los en kunnen bezoekers zich verwonderen en vermaken met een groot aantal straattheateracts, muziekoptredens, voorstellingen, modeshows en exposities.  Het festival duurt van 16.00 tot 22.00 uur. Toegang is gratis.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer