Leerlingen Waerdenborch ontvangen Joop Wittermans Prijs

0

HOLTEN – Drie leerlingen van De Waerdenborch hebben afgelopen maandag 24 juni de Joop Wittermans Prijs ontvangen.

Samen ontvingen zij € 2500,- om hun droom te verwezenlijken. De Joop Wittermans Prijs is een jaarlijkse prijs vernoemd naam een oud-leraar van het voortgezet onderwijs in Holten.

Linda Krijgsman (vwo 3), Viktor Koning (havo 4) en Guido Cornelis (vwo 6) zijn dit jaar de gelukkige winnaars. Zij hebben ieder een deel van het geldbedrag van €2500,- gewonnen.

Droom verwezenlijken
De leerlingen krijgen dit niet zomaar. Ze moeten een plan indienen waarin zij hun droom beschrijven en waarom zij graag de Joop Wittermans Prijs willen ontvangen. Zo is Linda een talentvolle violiste en speelt in het Twents Jeugd Symfonieorkest. Begin juli gaat zij met het orkest naar Kiev om daar op te treden. Met het gewonnen geld kan zij de reis naar Kiev betalen. Viktor Koning heeft ook een muzikale droom. Hij speelt gitaar en volgt naast het vwo ook het conservatorium in Zwolle. Hij wil graag een professionele gitaar kopen om hoger op te komen. En Guido Cornelis speelt in de band Backstage. Met het geld gaan hij en zijn bandleden, Tom, Anne en Mark, een professionele CD met 4 nummers op laten nemen. Zo hopen zij meer bekendheid te krijgen en te mogen optreden op grotere festivals. Als tegenprestatie helpen Linda, Viktor en Guido mee meer bekendheid te krijgen voor de Joop Wittermans Prijs.

Over de Joop Wittermans Stichting
De Joop Wittermans Stichting is in 1994 opgericht. Deze stichting, genoemd naar een oud-leraar van het voortgezet onderwijs in Holten, reikt jaarlijks aan één of meer leerlingen een prijs uit. Alle inzendingen worden bekeken door  een jury van docenten en leerlingen. Hieruit worden de drie beste plannen gekozen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.