Leerlingen met beperking leren zelfstandig reizen

HOLTÊN – Informatiebijeenkomst voor ouders, leerkrachten, professionals

Kinderen gaan dagelijks op de fiets of met de bus naar school. Leerlingen met een beperking maken meestal van jongs af aan gebruik van deur-tot-deurvervoer. Het project MEE op Weg van MEE IJsseloevers biedt ook hen de mogelijkheid om meer zelfstandig te leren reizen. Belangstellenden zijn dinsdagavond 17 mei welkom voor een informatiebijeenkomst in Rijssen.

Oefenen met een maatje
Leerlingen met een beperking die zelfstandig willen leren reizen krijgen tijdens het project ondersteuning van familieleden of vrijwilligers, de zogenoemde OV-/Fietsmaatjes. De deelnemer bepaalt zelf welke route hij wil oefenen en hoe hij deze wil afleggen. Lopend, met de rolstoel, fiets, bus of trein. Het maatje gaat gedurende de oefenperiode letterlijk en figuurlijk met de leerling mee op weg.

MEE op Weg verbindt
MEE op Weg is ontstaan in 2010 in de gemeente Zwolle en vindt inmiddels in veel gemeenten in Nederland plaats. Het project geeft mensen het gevoel dat ze er weer bij horen en zelfstandig kunnen participeren in de maatschappij. Professionals, ouders, leerkrachten en vervoerders spelen daarbij een belangrijke rol.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer