Leerlingen de Schaapskooi nemen Insectenhotel in gebruik

Een project in samenwerking met ANWB

0

Leerlingen van groep twee van basisschool De Schaapskooi uit Nijverdal, op bezoek bij Natuurmuseum Holterberg, hebben in het Bos van Daantje Das een educatief Insectenhotel in gebruik genomen.

Dit Insectenhotel, dat mogelijk werd door een financiële bijdrage van de ANWB, is een bijzonder ontdek en doe hotel. Niet alleen wat zijn afmeting betreft maar ook hoe het is opgebouwd. Pissebedden, kevers, een kolonie mieren en allerlei andere insecten kunnen er gebruik van maken. Door vensters is te volgen hoe de kriebelbeestjes leven. Het waren de leerlingen van groep twee van Basisschool De Schaapskooi uit Nijverdal die de eer hadden het hotel in gebruik te nemen en daarmee de eerste stappen zetten tot super natuuronderzoeker.

Er zijn opdrachten voor alle groepen van het basisonderwijs. Behalve een educatieve- heeft de plek een duidelijke beleef functie: natuurbeleving in een echt bos. Het Bos van Daantje Das en het Uilenpad horen bij Natuurmuseum Holterberg, dat al vele decennia dé plek is om de geheimen van de natuur te ontdekken. Het nieuwe Insectenhotel zal daar zeker aan bijdragen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.