voor Holten, door Holten

Lang zult u wonen

0

HOLTEN – Provinciale bewustwordingscampagne op 20 maart officieel van start.

Lang zult u wonen is het motto van de campagne die van 2013 tot 2015 in vrijwel alle Overijsselse gemeenten loopt. Waarom wordt aan dit onderwerp extra aandacht gegeven? Tegenwoordig worden we steeds ouder en willen we graag heel lang in ons eigen huis blijven wonen. Provincie en gemeenten willen mensen helpen door hen mogelijkheden aan te reiken om het huis zo aan te passen dat men er ook later kan blijven wonen.

Hoe gaat dit in Rijssen-Holten?
In 2011 is de herziening van het masterplan Wonen, Welzijn en Zorg vastgesteld. Dit plan is erop gericht inwoners in Rijssen-Holten op een plezierige wijze zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, in hun eigen woning, in hun eigen omgeving en te laten deelnemen aan de samenleving. Dit past ook goed bij een van de pijlers van onze strategische visie, namelijk modern noaberschap.

Eén van de maatregelen om de visie uit het masterplan concreet te maken is gericht op het veiliger maken van de woonomgeving. Het veiliger maken van de woonomgeving wordt onder meer vorm gegeven door het bewust(er) maken van de doelgroep, die gebruik kan maken van thuistechnologie/domotica. Ofwel integratie van technologie en diensten, voor een betere kwaliteit van wonen en leven. Bijvoorbeeld: op afstand bedienbare deuropener, videotoezicht voor zorgverlening, diverse elektrische hoog-/laag verstelbare voorzieningen zoals bedden, keukens, op afstand bedienbare schakelaars.

Wethouder Jan Ligtenberg: “Het is belangrijk om inwoners bewust te maken van de mogelijkheden die er zijn. Daarom sluiten wij ons als gemeente ook aan bij deze provinciale campagne. Op die manier hebben we oog voor onze toekomst. Lang zult u wonen informeert inwoners gedurende twee jaar. U ziet de informatie over dit onderwerp met veel praktijkvoorbeelden op verschillende manieren voorbij komen: op de website van onze gemeente, op RTV-Oost, in uw krant, via bijeenkomsten in de gemeente, et cetera.

Meer informatie is te vinden op de website www.langzultuwonen.nl of www.rijssen-holten.nl

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link