Labelrit door mooi buitengebied

0

HOLTEN – Zondag 26 september sluit Rijvereniging de Bergruiters Holten het buitenseizoen af met een Labelrit door het Holtense buitengebied.

Tevens zal deze rit worden aangegrepen om hoofdsponsoren, leden en medewerkers aan het Concours Hippique van 5 en 6 september jl. te bedanken voor hun steun resp. hulp aan het jaarlijkse evenement. De dag wordt nl. afgesloten met een gezamenlijke stampottenmaaltijd. 

De Labelrit is een buitenrit van circa 1,5 a 2 uur door de mooie natuurlijke gebieden die Holten en omgeving rijk zijn en is toegankelijk voor ieder met een paard of koets.

Eind maart van dit jaar ging de rit door de Sallandse Heuvelrug, nu zal er gestart worden vanaf het Paardensportterrein aan de Borkeld en gaat de tocht door een totaal ander landschap van Holten. 

Er wordt gereden in groepen van maximaal 4 combinaties, koetsen rijden individueel. De groepen krijgen een kaart van het gebied mee waarop cijfers staan vermeld. Deze cijfers corresponderen met een label, waarop een letter staat. Als alle labels zijn gevonden, moet van de letters een woord worden gemaakt.

Het tempo waarin gereden moet worden ligt rond de 9 kilometer per uur. De route van cijfer naar cijfer is bij de organisatie bekend. Dus ook de ideale tijd en de gehele afstand in kilometers.

Labels missen geeft strafminuten. Bij het vertrek wordt de tijd genoteerd en bij de aankomst ook. Groepen kunnen alleen finishen als het woord is geraden, wat soms verdraaid moeilijk blijkt te zijn. 

Na enig rekenwerk staat vast hoe snel er is gereden en hoe lang de groepen er over hebben gedaan. Omdat er geen kilometerteller en snelheidsmeter op een paard zit, moet men rijden met verstand, gevoel en intuïtie. 

De winnaars zijn diegenen die het dichtst bij de ideale tijd komen. Het is dus niet altijd de snelste groep die wint. Voor de winnaars is er een attentie. 
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.