Kulturhus spil van verenigingsleven

0

HOLTEN – Jeroen de Kok kende Holten alleen van de Holterberg. Maar langzaam maar zeker leert de 38-jarige Enschedeër het dorp beter kennen.
En dat is wel zo handig, want als manager van het Kulturhus zijn contacten belangrijk.

"Het Kulturhus moet de spil van het verenigingsleven in het dorp worden. Het moet een meerwaarde zijn. HOLTEN – De vijftien organisaties die hier straks in het gebouw zitten, moeten elkaar versterken. Ik zie het als mijn taak om alle kikkers in dezelfde vijver te houden. Dat is moeilijk, maar daar ligt voor mij juist een uitdaging."

Uitdagingen zijn Jeroen de Kok niet vreemd. Na twee of drie jaar stapt hij over naar een volgende baan.

"Dan is het spannendste gedeelte geweest en moet ik weer op zoek naar iets nieuws. Dat zal hier ook zo zijn. Ik hou van pionieren. Ik kan enorm enthousiast worden van het opstarten van nieuwe initiatieven. Ik zit vol met ideeën. Als het eenmaal loopt, zoek ik weer naar een nieuwe uitdaging, wáár dat ook mag zijn."

De Kok, geboren in het Gelderse Heelsum, ging op zijn achttiende bedrijfskunde studeren aan de Universiteit Twente. Hij genoot met volle teugen van het studentenleven en had na zijn afstuderen de blik op het Westen gericht. "Ik dacht: dáár moet ik zijn voor een goede baan. Dáár gebeurt het."

Hij kwam echter van een koude kermis thuis. De baan als accountmanager stond hem niet aan, de westerse cultuur beviel hem niet en eigenlijk wilde hij maar één ding: terug naar Twente. Zijn studentenkamer werd weer bewoond en hij kwam terug bij de UT.

Lange tijd had hij tal van functies op de campus. "Ik zag de universiteit als een speeltuin. Maar op een gegeven moment had ik alle baantjes wel gehad. Ik liep er zo’n vijftien jaar rond en dacht bij mezelf: straks krijg ik de stempel van eeuwig ambtenaar op mijn hoofd. Daar had ik geen zin in."

De Kok deed mee aan een ideeënwedstrijd voor de herinrichting van de leegstaaande schouwburg in Enschede en won glansrijk. Maar uiteindelijk werd zijn idee om procedurele redenen niet uitgevoerd.

De ombouw van een oude gietijzerfabriek in Ulft bood De Kok nieuwe kansen. De Kok gaf een theater, poppodium, restaurant en bibliotheek een plek in de fabriek. En dan nu dus het Kulturhus in Holten. "Het is wat minder ambitieus. Veel dingen zijn al geregeld of uitbesteed. Dat brengt rust. Dat heb ik even nodig. Het neemt niet weg dat ik erg enthousiast ben over het project en dat ik er vol voor wil gaan", zegt hij met overtuiging

"Het moet een centraal punt zijn voor en door de bevolking van Holten. Alle kleine clubs die in het Kulturhus zitten, moeten samen in staat zijn tot grootse dingen."
(bron stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.