Korhanen op smartlappenfestival Grave

Op zondag 4 juli 2010 aanvang 13.00 uur zullen voor de tiende keer Smartlappen en Meezingers in de oude binnenstad van Grave te beluisteren zijn. Op een kleine loopafstand wordt op zestien locaties door tweeëndertig smartlappenkoren opgetreden.

Dit voor Nederland unieke  festival, dat voor de tiende keer wordt georganiseerd, is in het sfeervolle hart van het vestingstadje Grave. Mede door de charme van de oude gevels, straatjes en pleintjes van de historische binnenstad en door het toenemend aantal bezoekers (± twaalfduizend in 2009)is het festival uitgegroeid tot een ongekend muziekfestijn voor de echte liefhebber van het Nederlandstalige lied.   
Het festival wordt voor de tiende keer georganiseerd en is in de voorgaande jaren uitgegroeid tot een geweldig spektakel. Dit festival is uniek qua omvang en neemt binnen de smartlappenkoren en liederentafels in Nederland een prominente plaats in.

Uit achtenzeventig inschrijvingen zijn tweeëndertig koren uit het gehele land geselecteerd en zij zullen met meer dan veertienhonderd zangers, zangeressen en muzikanten aan het festival meewerken. 

Het festival vangt om 12.00 uur aan met de ontvangst door de organisatie van de deelnemende smartlappenkoren in de feesttent op het bastion Bekaf .Daarna volgt de officiële opening door de burgemeester van Grave Mevrouw W.J.G. Delissen – van Tongerlo.

Na het voorstellen van de koren zullen zij zich vanaf 12.30 uur onder begeleiding van locatie naar locatie binnen de vesting in het fraaie kleine centrum verplaatsen en zal er tussen 13.00 en 17.00 uur bij  de vele terrasjes en in de feesttent worden opgetreden. 

Op de Markt is het één groot terras en wordt door de deelnemers op een groot podium voor het nodige vertier gezorgd. Verder staan er bij een groot aantal terrassen podiums opgesteld en de korte afstanden binnen dit stadje kent vele voordelen, je hoeft immers nooit ver te lopen als deelnemer of als bezoeker, en zo kan men ook alle koren beluisteren en zien optreden op zestien verschillende locaties. 

In de Feesttent bij de jachthaven en bij alle zanglocaties zullen programmaboekjes beschikbaar worden gesteld. Hierin o.a. informatie over de deelnemende koren en op welk tijdstip en plaats zij op zullen treden. Het is ieder jaar weer een geweldig feest als de bezoekers zich tussen de koren mengen en spontaan meezingen en veel van de bezoekers van de afgelopen jaren hebben weer te kennen gegeven er bij te willen zijn.

Om 17.00 uur begint in de feesttent op Bastion Bekaf de eindmanifestatie.

Alle koren komen weer terug bij de feesttent en samen met de bezoekers zullen zij in een samenzang nog eens laten horen waartoe zij in staat zijn. Het saamhorigheidsgevoel is altijd geweldig en het is fantastisch om zoveel mensen te zien genieten van het Nederlandse lied. Tevens zal er in het kader van het tienjarig bestaan een optreden zijn van de twee bekende smartlappenbands Fox en de Strotjes en “Trane Met Tuite”

Gezien de vele en spontane aanmeldingen en aanvragen vanuit elke hoek in Nederland  is het Graafs Smartlappenfestival in enkele jaren uitgegroeid tot een toonaangevend festival met landelijke bekendheid. Er zullen koren  uit de directe omgeving en verder uit het land deelnemen.

 

Kom op 5 juli naar Grave en beleef in dit oude vestingstadje een gezellige zondagmiddag aan de oevers van de Maas, of op het feestterrein boven op een deel van de oude vestingwerken, het laatste half bastion (genaamd Bekaf).

Daar in de feesttent aan de  jachthaven, waar de bootjes liggen te dobberen, of op een van de vele terrasjes, kunt u onder het genot van een drankje genieten van de echte Nederlandse Smartlap en het Nederlandstalige lied. 

De toegang is GRATIS en gratis parkeergelegenheid is ruimschoots aanwezig.

De deelnemende koren zijn:

   1. ’t Akkoordje       Helmond
   2. Aaltens Evergreenkoor      Aalten 
   3. De Boezemvrouwtjes      Goudenrak
   4. De Hoolter Korhanen      Holten 
   5. De Sjanellekes       Venray  
   6. De Straetlappen       Mill 
   7. De Stroatkjals       Luttenberg 
   8. De Traonentrekkers      St.  Anthonis 
   9. De Dordtse Lijsters      Dordrecht 
  10. Hartkoor       Kekerdom 
  11. Het Kamper uien Koor      Kampen 
  12. Meidenkoor Woestgenoegen     Hank
  13. ’t Koor van tante Door      Bergen op Zoom
  14. Nieuw Maaskants Peil      Lithoyen
  15. Smlk De Harde Kern      Boxmeer 
  16. Smlk Effe Áánders      Tilburg 
  17. Smlk Bagger       Sliedrecht 
  18. Smlk C’est la vie                 Klundert
  19. Smlk de Kleppers      Nijmegen 
  20. Smlk Denk aan de Buren     Aalsmeer 
  21. Smlk Hart Gelach      Medemblik 
  22. Smlk Hartgelach      Varsseveld
  23. Smlk Janboel       Gaanderen 
  24. Smlk Jeremiade       Oisterwijk 
  25. Smlk Los Zand           Velp (Grave) 
  26. Smlk Rond en Blond      ’s-Hertogenbosch
  27. Smlk Schoën Luuj      Venlo
  28. Smlk Vus Sles       Rijkevoort
  29. Smlk Wellie       Mariaheide
  30. Tiona        Schaijk
  31. Toffe Ellende       Deil
  32. Vlister Zangers       Haastrecht  

 

Website: http://www.smartlappenkoorbekaf.nl

Stichting Graafs Smartlappenfestival

Pers en publiciteit

Tel. 0486-472178

[email protected] 

Gemeente Grave:   0486-477277

VVV         Grave:    0486-475300

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.